Bajmočani osvojili medalje na vatrogasnoj olimpijadi u Sloveniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2022, 12:01

Bajmočani osvojili medalje na vatrogasnoj olimpijadi u Sloveniji

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Bajmoka kod Subotice postoji već 128 godina. Tradicija učešća meštana u njegovom radu prenosi se s kolena na koleno pa se često u akciji na gašenju požara zajedno nađu i po tri generacije iz iste porodice. Da dobre primere starijih uspešno slede i mlađi potvrdili su uspesi i muške i ženske juniorske ekipe koje su se sa Vatrogasne olimpijade u Sloveniji vratili sa- medaljama.

Ceo Bajmok digao se na noge kako bi, u opštem slavlju i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veselju, proslavio povratak podmlatka svog Dobrovoljnog vatrogasnog društva sa Vatrogasne olimpijade održane u Celju u Sloveniji, gde se punih sedam dana nadmetalo 2.500 takmičara iz 25 država, a gde je i muška i ženska juniorska ekipa osvojila odlučja na koja su svi ponosni.

“Momci su osvojili zlatnu, a devojke, koje su imale dosta nezgoda i povreda, bronzanu plaketu. Na ovoj Olimpijadi pokazali su veliki entuzijazam i znanje, ali i naučili mnogo toga novog od učesnika iz drugih zemalja, koje imaju razvijeniju protivpožarnu zaštitu od nas, što je za nas motiv da budemo još bolji”, kaže Jožef Šindrić, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bajmoka.

Petra Milanković bila je učesnica ženske juniorske ekipe koja se takmičila na Vatrogasnoj olimpijadi u Sloveniji, odakle nosi samo lepe utiske.

“Tamo smo bili sedam dana. Bilo nam je divno. Družili smo se, ali i dali sve od sebe da pokažemo šta sve znamo i umemo. Osvojili smo bronzanu plaketu. Ponosna sam na svoju ekipu, na to što smo svi bili složni”, kaže Petra Milanković, učesnica ženske juniorske ekipe koja se takmičila na Vatrogasnoj olimpijadi u Sloveniji.

Takve utiske deli i Filip Šindrić, učesnik muške juniorske ekipe, koja se sa Vatrogasne olimpijade iz Celja vratila sa zlatnom medaljom.

“Događaj je bio fenomenalan, stvarno za pamćenje. Učestvovalo je zaista puno vatrogasnih ekipa iz brojnih država. Konkurencija je bila velika, ali smo uspeli da se izborimo za zlatnu plaketu kao što se i očekivalo od nas”, priča Filip Šindrić, učesnik muške juniorske ekipe Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bajmoka.

I Danijel Onhaus, koji je na Vatrogasnoj olimpijadi u Sloveniji učestvovao kao prevodilac, ponosan je na mlade Bajmočane.

“Jako mi je drago što su deca imala neverovatno lepu prilike da vide jedan od najlepših gradova u Evropi i što su, pored toga, imali još dovoljno vremena da se pripreme kako treba i postignu tako sjajne rezultate. Nadmašili su sva naša očekivanja i oduševili nas. Jako sam ponosan na njih”, kaže Danijel Onhaus.

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Bajmoku postoji punih 128 godina, a članstvo u njemu je tradicija koja se prenosi sa koleno na koleno pa u akcijama na gašenju požara često učestvuju i po tri generacije iz jedne porodice.

“DVD Bajmok je jedno od najstarijih udruženja vatrogasaca u Srbiji. Upravo ta duga tradicija donosi izuzetne rezultate. Pohvalno je što ovo udruženje u svom sastavu ima jako mnogo mladih koji će tu tradiciju i nastaviti”, kaže Marko Marić, pomoćnik gradonačelnika Subotice zadužen za komunalnu delatnost i javna preduzeća.

Volonteri Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bajmoka ovoga leta gotovo svakodnevno intervenišu na gašenju brojnih požara koji su, u većini slučajeva, izazvani ljudskim nemarom i nepažnjom te podsećamo na apel MUP-a Srbije u kome još jednom pozivaju građane da ne pale vatru na otvorenom jer je takvo neodgovorno ponašanje ne samo kažnjivo već predstavlja ozbiljnu opasnost po ljudske živote i imovinu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.