BIZARNO HAPŠENJE U SUBOTICI: Policajci nisu mogli da poveruju šta su zatekli u kavezima

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2023, 16:11

BIZARNO HAPŠENJE U SUBOTICI: Policajci nisu mogli da poveruju šta su zatekli u kavezima

Novčane kazne za ovakve stvari idu od 100.000 do 1.000.000 dinara.

Policija u Subotici, po nalogu Osnovnog javnog tužioca u Subotici, podneće krivičnu prijavu protiv četrdesetčetvorogodišnjeg muškarca zbog sumnje da je izvršio uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

Policija je u dvorištu, koje je osumnjičeni koristio, pronašla 23 papagaja zaštićene vrste za koje nije posedovao potvrde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o poreklu, kao ni dozvole za njihovo držanje, saopštila je Policijska uprava u Subotici.

Protiv osumnjičenog biće podneta krivična prijava, u redovnom postupku, Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Ova zaplena dolazi samo nekoliko dana nakon što je policija u Subotici podnela krivične prijave protiv tridesettrogodišnje Subotičanke zbog sumnje da je počinila krivična dela ubijanje i zlostavljanje životinja i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

Sumnja se da je ona držala, a potom iz stana pustila mladunče lava koje je pronađeno na periferiji Subotice, a potom smešteno u Zoološki vrt na Paliću, gde je uginuo.

Podsetimo, prema Zakonu o dobrobiti životinja, da bi neko držao za kućne ljubimce divlje i egzotične životinje potrebno je rešenje koje se donosi na osnovu saglasnosti ministra za zaštitu životne sredine. Ovim životinjma mora se obezbediti adekvatan prostor kako bi zadovoljile svoje dnevne fizičke aktivnosti, odgovarajući klimatski i drugi uslovi, u skladu sa potrebama vrste, propisao je zakon. Za prekršaje koje počini pravno lice, predviđene su novčane kazne od 100.000 do 1.000.000 dinara, a za fizičko lice od 5.000 do 50.000 dinara, što uključuje zlostavljanje životinja i nepružanje adekvatne nege i pomoći.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.