Austrijski Grabner Instruments otvorio pogon u Slobodnoj zoni Subotica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2021, 18:59

Austrijski "Grabner Instruments" otvorio pogon u Slobodnoj zoni Subotica

U Slobodnoj zoni Subotica otvoren je pogon austrijskog "Grabner Instruments"-a, a prvi merni uređaji koji se koriste u petrohemiji već su krenuli put Sjedinjenih Američkih Država.

Slobodna zona Subotica bogatija je za još jednu fabriku. Austrijski "Grabner Instruments" označio je početak rada svog novog pogona koji posluje u okviru kompanije "Ametek", vodećeg svetskog proizvođača elektronskih instrumenata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i elektromehaničkih uređaja sa godišnjom prodajom od oko pet milijardi dolara.

"U pogonu "Grabner Instruments"-a, koji posluje u okviru kompanije "Ametek" u "Slobodnoj zoni" Subotica, 20 visokokvalifikovanih stručnjaka pravi instrumente za merenje kvaliteta gasa i nafte, a prvi od njih već su isporučeni na tržište Amerike".

Nakon šest godina rada u "Ametek"-u i završene obuke u matičnoj fabrici u Beču, bravar Branko Matković postao je koordinator proizvodnje u pogonu "Grabner Instruments"-a u Subotici.

"Ovo što vidite ovde je prvi merni instrument u Srbiji koji se koristi za ispitivanje pritiska pare i ostalih fluida koji se koriste u petrohemiji", kaže Branko Matković, koordinator u pogonu "Grabner Instruments" u Subotici.

Ametek ima ukupno 17.000 radnika na više od 150 lokacija u 30 zemalja širom sveta, a u Srbiji posluje više od deset godina i zapošljava preko 460 ljudi. Fabrika u Subotici samo je poslednja u nizu.

"Grabner" je kao poslednja od devet naših poslovnih jedinica koje su ovde u Srbiji pokrenute. Naši proizvodi su danas u mašinama koje se koriste za proizvodnju vakcina, za proizvodnju PCR testova, a takođe se nalaze i u svemirskim programima raznih zemalja", kaže Slobodan Antić, direktor kompanije "Ametek Srbija".

Ove godine "Ametek Srbija" proširila je svoje poslovanje na još tri proizvodne jedinice, a pogon "Grabner Instruments"-a u Slobodnoj zoni Subotica prvi je od njih otpočeo svoju proizvodnju u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.