Arsenal gasnog oružja među kurirskim pošiljkama

Izvor: Mondo, 09.Mar.2018, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal gasnog oružja među kurirskim pošiljkama

Carinici su, u magacinu kurirske službe na periferiji Beograda, prilikom kontrole pošiljki pristiglih iz Subotice, otkrili i zaplenili arsenal gasnog oružja i prateće opreme.

Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija

Kako je saopštila Uprava carina, u paketima istog pošiljaoca iz Subotice, 8. marta pronađeno je 13 pušaka i jedan pištolj, 12 plastičnih bombi, dva pakovanja municije za gasno oružje, maske, prsluk i tri kacige, bez bilo kakve prateće dokumentacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
 Kako se radi o gasnom oružju stranog porekla, očigledno trgovačkog karaktera, ono će biti privremeno zadržano do okončanja postupka pred nadležnim sudom. 

"Pali" u zoru: Pogledajte gde je bilo oružje VIDEO

Poznato je da se ovo naoružanje minimalnim prepravkama može pretvoriti u konvencionalno, te stoga predstavlja ozbiljnu bezbednosnu pretnju, dodaje se u saopštenju.

Prošle godine, najveća zaplena gasnog i vazdušnog oružja zabeležena je 21. aprila na Gradini, kada je zaplenjeno 80 vazdušnih pušaka rasklopljenih na cevi i kundake, 10 gasnih pištolja, 70 optičkih nišana i 4.000 komada municije, sakrivenih u kamionu, koji je iz Turske ka Crnoj Gori vozio konditorske proizvode.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Arsenal gasnog oružja među kurirskim pošiljkama

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2018

Carinici su, u magacinu kurirske službe na periferiji Beograda, prilikom kontrole pošiljki pristiglih iz Subotice, otkrili i zaplenili arsenal gasnog oružja i prateće opreme...Kako je saopštila Uprava carina, u paketima istog pošiljaoca iz Subotice, 8. marta pronađeno je 13 pušaka i jedan pištolj,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.