Akcija sadnje belog jasena u školi u Subotici

Izvor: B92, 16.Apr.2021, 18:45

Akcija sadnje belog jasena u školi u Subotici

Tehnička škola „Ivan Sarić“ zelenija je za 30 sadnica belog jasena koje su posadili učenici i zaposleni. Đaci sa kojima smo razgovarali kažu da su ovakve aktivnosti važne zato što doprinose očuvanju okoline i vazduha, ali i zato što im omogućavaju da budu dobar primer drugima.

Pored učenika, u akciji je učestvovao i domar, Mirko Slavulj.

Sadnja u školi deo je akcije „Posadi svoj hlad“ u okviru koje je predviđeno da se na teritoriji Srbije građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i obrazovnim ustanovama besplatno podeli 300.000 sadnica belog jasena. Ove aktivnosti deo su projekta „DECIDE“, koji je kao uvod u akciju, za učenike organizovao i vebinar „Čuvajmo šume da bi one čuvale nas“. Cilj je bio da se kod učenika razvije svest o važnosti drveća po okolinu, što je sudeći po današnjem radu i izjavama, postignuto. Mladi treba da čuvaju prirodu a škola je mesto gde imaju priliku da nauče o zdravim stilovima života, kaže direktor škole Željko Rajčić, prenosi tvsubotica.com.

Projekat organizuju Ministarsto prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju „GIZ“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.