Izvor: RTS, 07.Feb.2022, 13:54

Akcija policije u Kikindi, Subotici i Somboru, pronađene stotine migranata

Policijski službenici su u akciji na teritoriji Kikinde, Subotice i Sombora pronašli nekoliko stotina migranata koji će biti sprovedeni u prihvatne centre.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sa republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao je rano jutros policijske službenike i istakao da  je cilj ove stalne akcije policije poštovanje zakona kako bi se osigurala bezbednost svih, obezbedili humani uslovi života >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << migranata.

Cilj je, takođe, da se, na prvom mestu, obuzdaju krijumčarske bande i da im se uputi jasna poruka da će u Srbiji biti otkriveni, uhapšeni i privedeni pravdi.
Ministar je ponovio da Srbija neće biti parking za migrante i da naša zemlja poštuje zakone, na organizovan i human način brine o migrantima i ima azilni sistem, jedan od najorganizovanijih u Evropi.
"Srbija očekuje od svih, bili naši građani ili migranti, da poštuju zakon. Država Srbija će ispunjavati svoje međunarodne obaveze, ali i voditi računa o svakodnevnom životu naših građana, koji ni na koji način neće biti ometen", kazao je ministar Vulin i poručio da migranti moraju da budu u prihvatnim centrima.  
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.