Afera Agrobanka, Kasi određen pritvor

Izvor: RTS, 22.Nov.2012, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera "Agrobanka", Kasi određen pritvor

Sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana Jožefu Kasi, zbog sumnje da je učestvovao u nezakonitim dodelama kredita "Agrobanke". Pored Kase, pritvor je određen i Zoranu Maleševiću, Peđi Mališanoviću i Miomiru Paovici.

Nekadašnjem direktoru subotičke filijale "Agrobanke" Jožefu Kasi, njegovom zameniku Zoranu Maleševiću, vlasniku tri preduzeća "Azohem", "Mala Bosna i "Azotara Subotica" Peđi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mališanoviću i sudskom veštaku Miomiru Paovici određen pritvor do 30 dana, rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Sudija za prethodni postupak posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor Kasi zbog sumnje da je učestvovao u nezakonitim dodelama kredita "Agrobanke".

Naredbom tužilaštva od 21. novembra, istraga je pokrenuta protiv Kase, njegovog zamenika u "Agrobanci" Zorana Maleševića, vlasnika preduzeća "Azohem", "Mala Bosna" i "Azotara Subotica" Peđe Mališanovića i sudskog veštaka Miomira Paovice, rekao je Radisavljević.

On je istakao da je istom naredbom istraga proširena na osumnjičene protiv kojih se već vodi postupak Dušana Antonića, Bojana Zarića, Slavoljuba Korićanca, Bobana Labana i Vehba Pavića.

Sudija za prethodni postupak posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu Tužilac za organizovani kriminal precizirao je da se ova istraga vodi u vezi sa izdatim bankarskim garancijama u filijali "Agrobanke" u Subotici preduzećima "Azohemija", "Mala Bosna" i "Azotara Subotica".

Policija i tužilaštvo nastavljaju rad na ovom predmetu i proveravaju bankarske garancije i kredite koje je "Agrobanka" od 2006. godine do 2011. godine izdavala drugim pravnim licima koja do sada nisu bila obuhvaćena istragom pokrenutom 8. avgusta ove godine, istakao je tužilac za organizovani kriminal.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kasi određen pritvor

Izvor: RTS, 22.Nov.2012

Sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana Jožefu Kasi, Zoranu Maleševiću, Peđi Mališanoviću i Miomiru Paovici...Nekadašnjem direktoru subotičke filijale "Agrobanke" Jožefu Kasi, njegovom zameniku Zoranu Maleševiću, vlasniku tri preduzeća "Azohem", "Mala Bosna i "Azotara Subotica"...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.