ABA LIGA MENJA FORMAT TAKMIČENJA: Srbija dobija još jedno mesto

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2024, 19:19

ABA LIGA MENJA FORMAT TAKMIČENJA: Srbija dobija još jedno mesto

Ništa više neće biti isto.
Format takmičenja ABA lige biće promenjen od naredne sezone.
Kako ekskluzivno saznaje "Sport klub", od naredne sezone će u ABA ligi umesto 14 igrati 16 klubova. Razlog za to jeste ulazak Dubaija u regionalno takmičenje.
Pored toga jedna država će umesto pet moći da ima maksimalno šest predstavnika, što otvara put Srbiji da iz ABA 2 lige dobije još jedan tim.
Naime, pobednik ABA 2 lige ima zagarantovano mesto u eliti, a trenutno su na prve tri pozicije pred plej-of srpski klubovi Spartak Subotica, Vojvodina i Zlatibor.
Što se ispadanja iz lige tiče, ove sezone niko neće direktno ispasti iz ABA lige, već će poslednjeplasirani...
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

GOTOVO: Zadar i Cibona dali zeleno svetlo za ulazak Dubaija u ABA ligu!

Izvor: HotSport.rs, 23.Mar.2024

Očekuju nas velike promene. Špekulisalo se, pregovaralo, vagalo i na kraju odlučeno, Dubai je od naredne sezone novi učesnik AdmiralBet ABA lige. Klubovi regionalnog takmičenja su ovog utorka konačno prevagnuli, pri čemu je Partizan bio jedini koji nije rekao ‘DA‘ za ulazak arapskog...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.