92. Kasački derbi Srbije - Imola pobednik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

92. Kasački derbi Srbije - Imola pobednik

Proteklog vikenda na subotičkom hipodromu održan je 92. Kasački derbi Srbije. Na startu se našlo 10 grla, a oni koji prate konjički sport izdvojili su dva favorita, grla Alfa Varene i Imola. Dilema je brzo razrešena, jer se kao najbolje četvorogodo grlo u Srbiji pokazala Imola Branka Skenderovića.

Dobra priprema i sjajan nastup ovog tandema nije poremetilo ni pucanje gume osamsto metara pre cilja. Iako su mu trideset i četiri godine, već pune dve decenije bavi se konjičkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sportom, a ljubav prema konjima Branka Skenderovića datira još od malih nogu.

“Trka se vodila između Alfa Varene i Imole i ja sam odmah tražio tu poziciju, zato što je meni jako bilo bitno da nisam celu trku otvoren, da negde imam ta leđa, mi to tako, konjarski, zovemo. Ja sam odmah posle nekih dvesta metara njoj išao iza leđa, išao sam tako bukvalno nekih dve hiljade metara i onda tako, posle šeststo metara sam je izvukao i tu je počela trka da se odvija i video sam već u zadnju krivinu kada sam ulazio, maltene da me neko skinuo sa sulaka i da me pitao, bio sam siguran devedeset i devet posto da ću da dobijem tu trku. Zato što poznajem njene mogućnosti i sposobnosti i ona je tu brutalna u zadnjih dvesta-trista metara, ako nije otvorena i ako uspeš da je sačuvaš – nema šanse neko da je pobedi” kaže Skenderović.

Nakon što su Imola i Skenderović osvojili “Probni Derbi” i “Kasački Derbi”, mogli bi i do “triple krune”, ukoliko budu uspešni i na “Revanš Derbiju”. Poslednju triplu krunu osvojili su Swinga i Branislav Mukić dve hiljade četrnaesete godine .

“Svoj prvi derbi sam vozio svoga konja i dobio sam. Vidi, neopsivo je, ona radost, onaj adrenalin...”- dodaje pobednik.

Ove titule dobijaju još više na značaju ukoliko se za da ih je Skenderović s Imolom osvojio nakon dve godine pauze.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.