Zlatom ostvarila deo sna

Izvor: NaDlanu.com, 22.Feb.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatom ostvarila deo sna

Osvajačica zlatne medalje u gadjanju vazdušnim pištoljem na nedavno završenom Evropskom prvenstu u streljaštvu u Finskoj, Bobana Veličković, izjavila je u sredu da je do sada ostvarila deo svog sna, ali da će učiniti sve da se sa Olimpisjkih igara u Londonu ove godine vrati sa medaljom.

"Nisam mnogo razmišljala o olimpijadi i ne želim ništa da obećem. Naravno da bih volela da osvojim medalju a kako bih došla do tog cilja treniraću punim kapacitetom", izjavila je ova Boranka na prijemu u opštini Bor, iz čijeg je budžeta za ovaj uspeh nagradjena sa 70.000 dinara.Ona se zahvalila čelnicima opštine i Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor, čije je poslovodstvo ispunilo obećanje kupivši joj pištolj i obezbedjivanjem streljane za vežbanje nakon prethodno osvojene zlatne medalje.Do prve medalje, Veličkovićeva je došla sa pozajmljenim pištoljem, trenirajući u školskoj biblioteci. Članica je streljačkog kluba Bor030, i velike zasluge preipisuje svom treneru Bobanu Markoviću, jer nekadašnji opštinski čelnici i sportski radnici nisu prepoznali njen talenat.Zlatna Bobana iz grada zlata, kako je nazivaju u medijima, dodala je da bi opština i nadalje trebalo da pomaže borskom sportu jer u ovom gradu postoji mnogo talentovane dece.Generalni direktor RTB-a je napomenuo da je novoizgradjena streljana u Boru važi za jednu od boljih u Srbiji, i izrazio nadu da će se u njoj pripremati i sportisti iz okolnih država.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.