Željko je uvek korak ispred svih

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 14:13

"Željko je uvek korak ispred svih"

"Ima načina da se zaustavi Tavares".

Desna ruka najtrofejnijeg evropskog košarkaškog trenera, Željka Obradovića, Španac Đozep Marija Iskijerdo, uveren je u pobedu Partizana nad Realom u petom meču četvrtfinala Evrolige.

Čak tri decenije traje saradnja popularnog Žoca i Đozepa, koji imaju priliku da se ponovo plasiraju na fajnal-for Evrolige, ovaj put sa beogradskim crno-belima.

Pomoćni trener u stručnom štabu crno-belih uveren je da srpski tim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << može u petom meču četvrtfinala da sruši Real u Madridu i tako izbori vizu za Kaunas, gde se igra završni turnir.

Čovek koji je desna ruka najtrofejnijeg evropskog stručnjaka još od 1993. godine tvrdi da je upravo Žoc najveći adut Partizana, jer ima neverovatnu sposobnost da čita igru i predviđa šta će se dogoditi na terenu.

- Tavares je trenutno najdominantniji igrač u Evropi. Ne samo zbog svoje visine od 2,20 metara, već zato što odlično igra i u odbrani i u napadu. Pogađa slobodna bacanja, sjajno trči, postavlja blokove, vezuje po dva igrača na sebe, ima sjajan šut... Ipak, imamo i mi naša oružja i način da ga zaustavimo. Željko je neko ko ume da predvidi šta će se dogoditi na parketu. Zvuči nestvarno, ali on je uvek korak ispred svih, jako brzo analizira situacije i vuče prave poteze - kaže Iskijerdo za "Jutarnji ekspres".

On dodaje da je pred "majstoricu" mnogo veći pritisak na Realu i da upravo to može da bude jedan od Partizanovih aduta.

- Sve ono što smo tokom cele sezone radili i trudili se da prenesemo našim igračima dovelo je do toga da se sada borimo za plasman na fajnal-for. Pokazali smo da možemo da srušimo Kraljevski klub u sred Madrida, ne jednom, nego dva puta zaredom. Borićemo se do kraja, to je sigurno. Mi smo već ispunili očekivanja posle toliko godina Partizanovog izostanka iz Evrolige. Sve preko toga biće premija. Nedostaje nam šlag na torti, ali mnogo veći pritisak je na Realu, a ne na nama - zaključuje Iskijerdo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.