ZR: Studentkinja prva do krsta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: Studentkinja prva do krsta

Studentkinja Tijana Sič (19) iz Zrenjanina danas je u konkurenciji 33 učesnika prva doplivala do Bogojavljenskog krsta u zaleđenom jezeru u centru tog grada.

Ona je agenciji Beta kazala da se plivanjem bavila 13 godina, a da joj je učešće u ovogodišnjoj manifestaciji "velika čast i iskustvo koje će pamtiti".

Plivanje za časni krst pratio je veliki broj posetilaca, kojima je deljeno kuvano vino.

Za časni krst plivalo se i u Kleku kod Zrenjanina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i na Begeju kod Šlajza, gde je od trojice mladića do krsta prvi doplivao prošlogodišnji pobednik Miloš Pavlović.

Srpska pravoslavna crkva i vernici proslavljaju danas veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje tradicionalnim plivanjem za časni krst.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miloš Tošić izvukao Časni krst iz Vlasine (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 19.Jan.2017

Student građevine Miloš Tošić iz Vlasotinca prvi je u hladnoj Vlasini u Vlasotincu doplivao do bogojavljanskog krsta, u konkurenciji od 36 takmičara među kojima je bilo i 4 Rusa, žandarma iz Niša, ali i dve pripadnice nežnijeg pola.....„Fantastičan je osećaj dok se pliva, a još lepši pobedi...

Nastavak na juGmedia...

Plivanje za časni krst u jezerima ali i bazenima

Izvor: Beta, 19.Jan.2017

Srpska pravoslavna crkva i vernici proslavili su danas veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje tradicionalnim plivanjem za časni krst. Reke i jezera u Srbiji su u velikoj meri pod ledom, pa su pre takmičenja organizatori morali da razbijaju led pre početka, dok se negde zbog niskih temperatura i...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.