Velika pobeda rukometašica Srbije u Slovačkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2019, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika pobeda rukometašica Srbije u Slovačkoj

Ženska rukometna reprezentacije Srbije pobedila je večeras selekciju Slovačke 27:26 (10:11) u Hlohovecu u drugom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Golom Jelene Lavko sa linije sedam metara u poslednjoj sekundi utakmice reprezentacija Srbije došla je do vrednih bodova protiv Slovačke.

Pokazale su se Slovakinje kao težak rival, vodile su tokom prvom poluvremena predvođene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << raspucanom Rekom Bizikovom,koja je naterala srpsku klupu na tajm-aut pri rezultatu 6:3. Do prvog vođstva, Srpkinje su došle do vođstva (12:13) na startu drugog poluvremena golom sjajne Slađane Pop Lazić, koja je sa sedam golova bila ključna figura preokreta.

Vodile su Slovakinje 20:17, ušle u poslednjih deset minuta sa prednošću. Na naredno vođstvo Srbije čekalo se do 56. minuta. U završnici, imale su izabranice selektora Obradovića napad u poslednjem, minutu, ali su Slovakinje došle do lopte i brzo je izgubile. Za poslednji napad posle tajm-auta ostale su 23 sekunde, pas na Pop Lazić doneo je sedmerac koji je u poslednjoj sekundi realizovala Jelena Lavko za konačnih 27:26.

Švajcarska je poražena od Rusije 26:35 na svom terenu.

U naredna dva kola kvalifikacija na proleće Srbija se sastaje sa Rusijom (25. i 29. marta naredne godine).

Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi 4, zajedno sa Rusijom, Slovačkom i Švajcarskom, a sledeći duel igraće protiv Rusije 25. marta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREOKRET SRPKINJA U SLOVAČKOJ: Naše rukometašice do pobede iz sedmerca u poslednjoj sekundi

Izvor: Kurir, 29.Sep.2019

Ženska rukomenta reprezentacije Srbije pobedila je večeras selekciju Slovačke 27:26 (10:11) u Hlohovecu u drugom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Nastavak na Kurir...

Velika pobeda rukometašica: Lavko za trijumf u poslednjoj sekundi

Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2019

Nazire se Evropsko prvenstvo za srpske rukometašice. U drugom kolu kvalifikacija izabranice selektora Ljubomira Obradovića su napravile veliki „brejk“ u Slovačkoj (27:26) i sada imaju maksimalna četiri boda. Srbija je bukvalno iščupala pobedu u Hlohovecu. Iako su u poslednjih 10 minuta ušle...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.