Uživo: Dva gola Mesija za istoriju, poplava u Lisabonu, preokret Bajerna sa igračem manje!

Izvor: Blic, 25.Nov.2014, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Dva gola Mesija za istoriju, poplava u Lisabonu, preokret Bajerna sa igračem manje!

Na programu je još šest utakmica petog kola Lige šampiona, a mečeve iz grupa E, F, G i H možete pratiti uz Blicsport.rs blog uživo.

Liga šampiona, 5. kolo:

Grupa E:

CSKA Moskva - Roma 1:1 (0:1)

(Berezucki 90+3 - Toti 43)

Mančester Siti - Bajern 1:2 (1:2)

(Aguero 22pen - Alonso 40, Levandovski 45)

Grupa F:

Pari Sen Žermen - Ajaks 1:0 (1:0)

(Kavani 33)
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
APOEL - Barselona 0:3 (0:2)

(Suarez 27, Mesi 38, 58)

Grupa G:

Sporting - Maribor 2:1 (2:1) - prekid

(Mane 10, Nani 35 - Žeferson 42 a.g.)

Šalke - Čelsi 0:3 (0:3)

(Teri 2, Vilijan 29, Kirhof 44 a.g.)

Grupa H:

BATE - Porto 0:3 (0:0)

(Erera 56, Martinez 65, Teljo 89)

Šahtjor - Atletik Bilbao 0:0

Lionel Mesi je rešio da istorijsko veče bude što ubedljivije, pa je spretnom reakcijom pred golom APOEL-a postigao drugi gol na Kipru za prednost Barselone od 0:3 i ujedno dao svoj 73. pogodak u Ligi šampiona, čime je popravio rekord koji je postavio u prvom poluvremenu.

Ako ste propustili da smo pisali o trenutku za istoriju, kliknite - OVDE.

Obilna kiša i poplavljen teren u Lisabonu prekinuli su utakmicu između Sportinga i Maribora, pa pauza između dva poluvremena u Portugalu i dalje traje.

Siti je na startu drugog poluvremena krenuo nešto ofanzivnije i konkretnije ka golu Nojera, koji je u 50. minutu bio na pravo mestu da ukroti udarac Hesusa Navasa sa desne strane.

Šta rade fudbaleri Sitija pred svojim navijačima: Iako imaju igrača više, to se uopšte ne oseća na terenu, jer je Bajern preokrenuo na 1:2.

Žerom Boateng je centrirao sa desnog boka, a Levandovski u skoku nadvisio Sanju i Kompanija, i glavom matirao Harta za šok u Mančesteru.

Čelsi je u samom finišu prvog poluvremena već spakovao ceo plen za London, pošto je Jan Kirhof nakon kornera gostiju poslao loptu glavom u svoju mrežu i poklonio "plavcima" vođstvo od 0:3.

Iako Bajern ima igrača manje od 20. minuta isključenjem Benatije, uspeo je da izjednači u finišu prvog poluvremena na 1:1 u Mančesteru.

Mangala je pogrešio i oborio Levandovskog, a Ćabi Alonso iz slobodnjaka sa oko 20 metara šutirao snažno po zemlju i pored živog zida u ugao gde je Hart stajao, pa je uz lošu intervenciju golmana Sitija poravnao rezultat.

Novi trenutak za fudbalsku istoriju dogodio se u 38. minutu utakmice na Kipru - Lionel Mesi je na pravom mestu podmetnuo nogu i sproveo loptu u mrežu APOEL-a za 72. gol u Ligi šampiona, pa se osamostalio na čelu večne liste strelaca u ovom takmičenju, a na drugom mestu ostao je Raul sa golom manje.

Sporting kao da prati Čelsi u grupi G i poput londonskog tima vodi sa 2:0 - Nani je napravio pravu malu majstoriju, sa leve strane se ušetao u "srce" kaznenog prostora uz pet, šest uspešnih driblinga i nakon što je jednom bio izblokiran, iz drugog pokušaja matirao je Handanovića.

Jedini meč bez pogodaka sada ostaje onaj između Šahtjora i Bilbaoa, jer je PSŽ poveo na svom terenu protiv Ajaksa.

Ibrahimović je prebacio loptu do Lavecija koji je izbegao ofsajd zamku i dodao do Edinsona Kavanija kome nije bilo teško da sa leve strane zatrese nebranjenu mrežu za 1:0.

Na isteku pola sata igre u Gelzenkirhenu puleni Žozea Murinja povisili su na 0:2 pošto su Vilijans i Azar odigrali dupli pas, a Brazilac je iskosa sa desne strane pogodio bliži ugao uz pomoć i nešto lošiju intervenciju golmana Farmana.

Fudbaleri Barselone vode na gostovanju APOEL-u golom Luisa Suareza koji je dominaciju svog tima krunisao sjajnim driblingom petom i udarcem iskosa sa leve strane u dalji ugao za 0:1 i prvi pogodak u dresu katalonskog kluba.

Trener Bajerna Pep Gvardiola je sredinom prvog poluvremena zbog isključenja Benatije morao da napravi prinudnu izmenu, pa je umesto veziste Rodea na teren poslao štopera Dantea.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Dva gola Mesija za istoriju,"petarda" Čelsija, preokret Bajerna sa igračem manje!

Izvor: Blic, 25.Nov.2014

Na programu je još šest utakmica petog kola Lige šampiona, a mečeve iz grupa E, F, G i H možete pratiti uz Blicsport.rs blog uživo...Liga šampiona, 5. kolo:..Grupa E:..CSKA Moskva - Roma 1:1 (0:1)..(Berezucki 90+3 - Toti 43)..Mančester Siti - Bajern 1:2 (1:2)..(Aguero 22pen - Alonso 40, Levandovski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.