Izvor: Politika, 15.Sep.2013, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užičani namučili šampiona

Sloboda – Partizan 1:2 (0:0). – Strelci za goste A. Živković i Kojić, a Pilipović za Užičane

Užice – Parni valjak ove godine nije usporio pored Đetinje. Trebalo je dosta truda da se na pleća baci žustri domaćin, čekali su crno-beli i dočekali šanse i golove. Prvo poluvreme nije zaslužilo prelaznu ocenu, drugo je bilo mnogo sadržajnije, ulepšano golovima. Sloboda Point – >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Partizan 1:2

Čekao se sedmi minut za prvi ozbiljniji pokušaj. Tiago je proigrao Okuna, ušao je u kazneni prostor, ali između Volkova i Stankovića nije bilo prostora za šut.

Tri minuta kasnije, posle prekršaja na Ninkoviću na skoro 30 metar od gola, loptu je u šesnaesterac ubacio Jojić, najbliži lopti bili su Gojković i Stanković, ali ih je ona preduhitrila i završila u gol-autu.

Pri aplauz dobio je Pejović za šut u 13. minutu sa oko 30 metara, pravo u dobro postavljenog Stojkovića.

Usledio je opasan nalet Fofane, pravovremeno uposlenog od Gulana,   uklizavanjem na 15 metara od gola Bajić je otklonio opasnost po Rankvića.

Sredinom prvog poluvremena sa ispunjenih tribina čuli su se prvi zvižduci upućeni gostima koji su vraćali loptu ka Stojakviću.

Sloboda Point nije pronalazila put do kaznenog prostora crno-belih, ni Partizan nije imao raspoloženog pojedinca da kreacijom ugrozi protivnički gol. Čekali su gosti novi prekid i u 29. minutu, posle još jednog prekida, došli do najizglednije prilike u prvom poluvremenu. Na ubačenu loptu najviše je skočio Stanković, šutirao je glavom sa peterca, Ranković odbija loptu na glavu Volkova, koji je šalje iznad prečke.

I domaćin je došao do prekida koji je bio prilika za dobrog šutera. U 37. minutu, sa 25 metara oprobao se Pejović ali nije bilo opasnosti po Stojkovića. Do odmora još jedan opasan nalet domaćih, ali na ivici kaznenog prostoa Tiago je s leđa gurnuo Volkova da bi došao do lopte što nije promaklo Mažiću.

Saša Ilić je na početku drugog poluvremena zauzeo Ninkovićevo mesto i upravo je on započeo akciju za vođstvo Partizana. Uposlio je Jojića na levoj strani kaznenog prostora, u pokušaju da ga zaustavi Bajić se okliznuo, što je fudbaleru Partizana omogućilo prostor za centaršut. Fofana ne uspeva da loptu skrene u mrežu, ali akciju prati Andrija Živković i s lakoćom poentira.

U 53. mintu ofanzivni Volkov dobro šutira, Raković skreće loptu u korner. Odmah zatim slična situacija pred golom Partizana, Gojković pokušava, Stojaković se ne da iznenaditi.

Pokušavali su fudbaleri Slobode Point da uzvrate, ali teško je bilo preneti loptu u šesnaesterac Partizana, nabačene lopte bile su lak plen odbrane crno-belih. Tek u 67. minutu Purić je doturio loptu Tiagu na ivici kazneneog prostora, samo tren je zastao napadač domaćih,, dovono da iskusni Obradović otlklpni opasnost. Usledio je odličan šut Vasilića, u 69. minutu, iskosa, sa preko 25 metara, Stojković se ispružio koliko je dug da bi zaustavio loptu.

Posle vođstva fubalerima Partizana kao da je pao teret s leđa, igrali su lakše i češće dolazili u priliku da opasno priprete Rankoviću.

U 71. minutu Kojić se propisno obrukao, na dodavanje Jojića, prolazi Lovrića i kada je ispred sebe imao samo Rankovića usledio je slab šut, daleko od gola. Rezervista Partizana popravio je utisak u 81. minutu, posle još jednog prodoa Jojića po levoj strani, Kojiću nije bilo teško da sa sedam metara zatrese mrežu.

Kada se mislilo da predstoji miran završetak utakmice, gol za domaćina. Stojković je intervenisao na ivici kaznenog postora izbio je loptu do Pilipovića, koji sa 35 metara   pogađa nebranjen gol.

Do završetka igralo se otvorenog gara, U 86. minutu stopostotna prilik za Luku, izbija ispred Rankvića, koji mu uzalzi u šut i izbija loptu.

Zaršeno je Tiagovim golom iz ofsajda, zalud su se radovali navijači crveno-crnih.

Gradski stadion u Užicu. Gledalaca: 8.000 Sudija: Mažić (Vrbas). Strelci: 0:1 A. Živković u 48; 0:2 Kojić u 81; 1:2 Pilipović u 84. minutu. Žuti kartoni: Pejović (Sloboda Point) Jojić, Ninković (Partizan)

SLOBODA POINT: Ranković 7, Vasilić 7, Bajić 6, Lovrić 6, Gojković 6,5, Knežević 7, Pilipović 7, Purić 6, Tiago 6,5, Pejović 6,5, Okuno 6.

PARTIZAN: Stojković 6,5, M. Živković 6, Obradović 7, Stanković 6,5, Volkov 7,5, Đemba Đemba 6,

Jojić 8, A. Žiković 7 (72. Luka -), Gulan 7, Ninković 6 (46. Ilić 6,5), Fofana 6 (57. Kojić 6,5).

Igrač utakmice: Miloš Jojić (Partizan) 8.

Z. Žeravčić

objavljeno: 15.09.2013.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.