Trinaesta titula za Vojvodinu!

Izvor: B92, 29.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinaesta titula za Vojvodinu!



Odbojkaši Vojvodine Novolin osvojili su prvu titulu šampiona Srbije. Vojvodina je u četvrtom meču finalne serije pobedila Ribnicu u pet setova (28:26, 18:25, 25:22, 23:25, 15:10) i dobila seriju rezultatom 3-1. Novosađani su na taj način osvojili duplu krunu i trinaestu titulu u istoriji kluba.

Vojvodina je u izuzetno uzbudljivom mečom dobila prvi i treći set, ali je Ribnica oba puta uspela da izjednači. Do sredine taj-brejka sve je bilo poravnato, ali su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle 7:7 domaćini stigli serijom 6-0 do velike prednosti, koju su lako sačuvali.

Ribnica je, možda, propustila najbolju priliku u prvom setu, kada je imala tri set-lopte, ali je dozvolila domaćinu da ga osvoji.

Meč u dvorani SPENS trajao je 113 minuta.

Trener Vojvodine Radovan Dabić rekao je posle utakmice da je "ponosan i srećan" zbog osvajanja duple krune, ocenjujući da je ona stigla potpuno zasluženo.

"Igrači su u ovim utakmicama pokazali da su stariji nego što stvarno jesu i iako su jako mladi, preuzeli su odgovornost kada je bilo najvažnije. U petom setu uspeli smo da broj grešaka svedemo na minimum i to je presudilo", kazao je Dabić.

Njegov kolega Dragan Đorđević ocenio je da je plasmanom u finale Ribnica nadmašila svoje objektivne mogućnosti i dala više nego što stvarno može.

"Svi smo znali da je Vojvodina favorit, da je kvalitetnija i da je više uložila u ekipu. Veoma sam zadovoljan plasmanom i igrama u finalu, osim u prvoj utakmici. Moji igrači su za mene šampioni", kazao je Đorđević.

Reprezentativni libero iz redova Vojvodine, Marko Samardžić, rekao je novinarima da je presrećan što je u svojoj poslednjoj utakmici u crveno-belom dresu stigao do titule prvog šampiona Srbije.

"Ovo je bila moja poslednja utakmica pošto odlazim u inostranstvo. Bila mi je velika čast da nosim dres Vojvodine i presrećan sam što će moje ime biti upisano među osvajače prve titule prvaka Srbije", rekao je Samardžić.

Poslednju utakmicu finalne serije u maloj dvorani SPENS-a gledalo je oko 1.500 navijača, koji su po završetku meča sa svojim ljubimcima proslavili osvajanje titule.

Meču je prisustvovalo i oko 250 navijača Ribnice, koji su doputovali iz Kraljeva i tokom čitave utakmice bili velika podrška svojoj ekipi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.