TRKA FORMULE 1 U BAHREINU POD ZNAKOM PITANJA?

Izvor: Kurir, 21.Feb.2011, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRKA FORMULE 1 U BAHREINU POD ZNAKOM PITANJA?

MANAMA - Održavanje trke Formule 1 u Bahreinu 13. marta je možda ugroženo, pošto učesnici višednevnih anti-vladinih demonstracija traže od kraljevske porodice otkazivanje skupog projekta.

Velika nagrada Bahreina se održava od 2004. godine i izuzetno je važna prestolonasledniku Salmanu Bin Hamad Al Kalifi. Za njega bi otkazivanje trke bilo bolno i predstavljalo bi sramotu za vlasti Bahreina, gde je tokom višednevnih protesta poginulo sedam demonstranata, dok je nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stotina povređeno.

Vladine snage su se u subotu povukle sa ulica prestonice Maname, čime su učesnici protesta izvojevali pobedu, makar privremenu.

Lideri opozicije ne žure da stupe u pregovore sa vlastima, niti da obećaju da neće ugroziti održavanje trke Formule 1.

Učesnici protesta tvrde da je trka dečački san princa Salmana, koji želi pregovore kako bi ostvario svoj san, javlja AP.

Demonstranti smatraju da bi trka bila uvreda žrtava protesta i dokaz da sunitska kraljevska porodica, koja vlada 200 godina, nije čula zahtev šiitskog stanovništva da više učestvuje u procesu odlučivanja.

Učesnici protesta smatraju da su demonstracije dovele u pitanje održavanje Velike nagrade Bahreina, zbog čega princ Salman želi da pregovara.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.