Svet: Na Olimpijadi 29 novozaraženih korona virusom, u Kini rekordan broj novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2021, 07:23

Svet: Na Olimpijadi 29 novozaraženih korona virusom, u Kini rekordan broj novozaraženih

U poslednja 24 sata 29 osoba uključenih u Olimpijske igra u Tokiju testirano je pozitivno na korona virus, saopštio je Organizacioni komitet Igara.

Među novozaraženima nema sprotista.

Do su je na OI zaražene 382 osobe, a juče je zabeležen najviši dnevni broj novih slučajeva - 31, prenosi Tass.

Tokom OI i pripremnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << perioda koji je počeo 1. jula testirano je više od 570.000 uzoraka.

U Kini rekordan broj novozaraženih u trenutnom talasu

U Kini je u poslednja 24 sata zabeležen rekordan dnevni broj korona virusa u ovom talasu, izazvanom žarištima u gradovima Nanđing i Jangdžu u istočnoj provinciji Đangsu.

Nacionalna zdravstvena komisija saopštila je da su potvrđena 124 nova slučaja, što je za 39 više nego prethodnog dana.

Od ukupnog broja novih infekcija, 80 ih je lokalno preneto, prenosi Rojters. U provinciji Jangdžou zabeležen je 61 novi slučaj u odnosu na 40 koliko ih je bilo dan ranije.

U Kini je otkriveno i 58 novih asimptomatskih slučajeva koji ne ulaze u zvaničnu statistiku. Od početka pandemije u toj zemlji je zaraženo 93.498 osoba, a 4.636 ih je preminulo.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Olimpijadi 29 novozaraženih korona virusom

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2021

U posljednja 24 sata 29 osoba uključenih u Olimpijske igra u Tokiju testirano je pozitivno na korona virus, saopštio je Organizacioni komitet Igara.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.