RADNIČKI KRAGUJEVAC PRETI ISTUPANJEM IZ LIGE: FSS nekom majka, nekom maćeha!

Izvor: Press, 29.Jan.2015, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADNIČKI KRAGUJEVAC PRETI ISTUPANJEM IZ LIGE: FSS nekom majka, nekom maćeha!

Fudbalski klub Radnički iz Kragujevca saopštio je danas da se klub nalazi u velikim finansijskim problemima i da razmatra mogućnost da istupi iz Superlige, pošto je nezadovoljan tretmanom Fudbalskog saveza Srbije.
U saopštenju koje je objavljenom na zvaničnom sajtu kluba i sa naslovom "FS S nekom majka, a nekom maćeha", kragujevački klub traži >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << isti tretman kao svi klubovi iz Superlige.
"Radnički se nalazi u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji i jedini je klub u Srbiji koji nema neizmirene obaveze prema drugim klubovima i FS S . Račun kluba nije u blokadi, a klub se finasira pretežno sredstvima iz budžeta grada. Dugovi koja je ova uprava nasledila od predhodnih iznose oko 1,2 miliona evra i to prema bivšim igračima i trenerima", navode Kragujevčani.

U saopštenju se ističe da se igračima, trenerima i zaposlenima duguju zarade za poslednja četiri meseca.
"Klub je godinama trošio više novca nego sto je uspevao da obezbedi, iako su sredstva koja je grad izdvajao bila i više nego dovoljna. Ono sto smo mi kao uprava uspeli da uradimo je da troškove smanjimo u značajnoj meri, za gotovo čitavih 50 odsto".

PROČITAJTE JOŠ:
Lalatović: Katai, shvati, fudbal nije samo zabava!
Nikoliću se ne sviđa kako igraju Babović i Škuletić
Bajern oslabljen protiv Volfsburga, ne igraju Riberi i Rafinja
   
Radnički se prošle nedelje obratio za pomoć predsedniku FS S Tomislavu Karadžiću kako bi im omogućio finansijsku pozajmicu od pet miliona dinara ili pomogao oko naplate potraživanja od Partizana u iznosu od 8,3 miliona.
"Gospodin Karadžić obavestio nas je da i drugi klubovi traže pozajmice, ali da FŠ nije u mogućnosti da svima pomogne. Konstatovali smo da Radnicki, za razliku od drugih klubova, nema neizmirene obaveze prema FŠ-u na ime ranije uzetih pozajmica, kao i da smo možda i jedini klub koji prema drugim klubovima nema dugove. Karadžić je predložio da FS S preuzme obavezu izmirenja duga koji Partizan ima prema nama, a da će Savez od buducih priliva koje beogradski klub ima od UEFA taj novac od njih naplatiti, što su crno-beli prihvatili".

U saopšenju se dalje navodi da su nakon toga Kragujevčani pokušali da stupe u kontakt sa Karadžićem, ali da u tome nisu uspeli.

"Smatramo da smo na ovaj način dovedeni u neravnopravan položaj sa drugim klubovima u ligi koji imaju aktivne pozajmice kod FŠ, kao i da smo nečinjenjem predsednika FŠ dovedeni u zabludu. Zbog ovoga, ali i nemogućnosti da nam se pomogne da naplatimo naša potraživanja, najozbiljnije razmatramo mogućnost da ne nastavimo dalje učešće u JSL, odnosno da iz iste istupimo", pporučuju iz Kragujevca.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.