Prva neregularna utakmica u Super ligi dobila epilog!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jul.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva neregularna utakmica u Super ligi dobila epilog!

Fudbalerima subotičkog Spartaka naknadno je dodeljena pobeda protiv Voždovca službenim rezultatom 3:0 jer su gosti na teren izveli 15-godišnjeg Filipa Stuparevića.

Subotičani su na svom Tviter profilu saopštili da je disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela odluku da Spartak osvoji tri boda u duelu koji je u 1. kolu Superlige završen bez golova.

Spartak je uložio žalbu zbog igranja Stuparevića i pozvao se na propise FSS da igrač mlađi od 17 godina nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pravo da nastupa za prvi tim.

Stuparević, koji je rođen 30. avgusta 2000. godine, ušao je u 88. minutu utakmice i postao najmlađi debitant u istoriji srpskog fudbala.



Evo šta piše u Članu 8 pravilnika takmičenja FSS:

Pravo nastupa imaju svi pravilno registrovani igrači koji su navršili 17 godina života i koji su stekli pravo nastupa na prvenstvenim utakmicama, pod uslovom da su licencirani za takmičarsku godinu. Na prvenstvenim utakmicama mogu nastupati igrači i igrači sa navršenih 16 godina života, s tim što moraju imati odoborenje specijalne lekarske komisije da mogu nastupati za prvi tim. Ovo pravo mora biti potvrđeno u legitimaciji igrača izdatoj od strane nadležnog organa za registraciju.



Najvažnije sportske vesti za 28. jul

(Telegraf


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spartak preskočio deset mesta - sad je prvi na tabeli Superlige!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2016

Voždovac kažnjen zbog toga što je u igru uveo petnaestogodišnjeg Filipa Stuparevića..Put do pakla popločan je dobrim namerama. Voždovac je samo hteo da promoviše mladog Filipa Stuparevića, ali je napravio veliku grešku i 15-godišnjeg momka na prvu seniorsku utakmicu poslao mimo pravila Fudbalskog...

Nastavak na MozzartSport.com...

Zašto je Spartaku toliko teško prebrojati bodove?

Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2016

Iz Superlige tvrde da odluka o oduzimanju bodova Voždovcu još nije doneta....Koliko bodova ima Spartak? Dilama je postojala i prošle godine kada su Golubovi protiv OFK Beograda igrali sa rezervnim timom, pa onda bili kažnjeni, a dileme ima i posle prvog kola Superlige. ..Na osnovu zvaničnog Fejsbuk...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.