Promašila medalju zbog nervoze

Izvor: Glas javnosti, 11.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promašila medalju zbog nervoze

Jasna Šekarić nije uspela da osvoji prvu medalju za Srbiju. Ona je u finalu takmičenja vazdušnim pištoljem na deset metara zauzela šesto mesto, dok je zlatna medalja pripala kineskoj takmičarki Venjun Guo.

- Očekivala sam da bude bolje nego što je bilo. Što se tiče osnovnog meča, sticajem nekih čudnih i nesrećnih okolnosti postigla sam slabiji rezultat. Imala sam nekoliko pogodaka sa rezultatom 9.9, ali ti su se hici brojali kao devet, a ne kao deset, pa sam postigla rezultat, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji je realno slabiji od očekivanog - konstatovala je Šekarićeva, koja je u finalu ostvarila ukupan rezultat od 480,9, dok je pobednica Guo imala 492,3 poena.

Iako je Šekarićeva veteran po nastupima na OI, ona ne krije da je imala nervozu na početku takmičenja i da je tek posle uspela da se opusti.

- Ipak su ovo Olimpijske igre i nervoza je učinila svoje. U finalu od deset hitaca samo su tri bila loša, dok ostalih sedam nisu bili slabi, ali ni dovoljno dobri za medalju - bila je iskrena srpska reprezentativka kojoj je nedostajala i doza sreće na takmičenju.

Srpkinja sada ima tri dana da se oporavi od jučerašnjeg takmičenja i spremi za nastup u disciplini malokalibarski pištolj 25 metara.

- U poslednjih godinu dana akcenat sam bacila više na tu drugu disciplinu, u kojoj sam imala i bolje rezultate i iskreno se nadam da ću u sredu biti bolja i uspešnija nego juče - završila je Šekarićeva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.