Pobeda za brigu

Izvor: RTS, 28.Feb.2012, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda za brigu

Prva provera reprezentacije Srbije u novoj godini završila se pobedom, ali igra koja je prikazana daleko od toga da može da zadovolji. Pogotke za "orlove" postigli Kuzmanović u 15. minutubi Bane Ivanović u 30. Debitovao Lazar Marković. Naredni meč Srbija igra protiv domaćina turnira, reprezentacije Kipra.

Posle četiri uzastopna poraza reprezentacija Srbije konačno je prekunula loš niz. Na turniru u Kipru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je pobeđena reprezentacija Jermenije rezultatom 2:0. Pogotke za "orlove" postigli su Kuzmanović u 15. minutu i Ivanović u 30.

I pored pobede selektor Radovan Ćurčić nema razloga da bude zadovoljan. U bledoj igri „orlovi" su iskoristili greške protivnika u prvom poluvremenu da postignu golove, a do kraja utakmice gotovo nisu napravili bilo kakvu akciju vrednu pomena.

Da su Jermeni igrali malo organizovanije u napadu, sigurno ne bi ostao ovaj rezultat do kraja. Inače utakmicu protiv Jermenije pamtiće i napadač Partizana Lazar Marković koji je debitovao za prvi tim "orlova".

Srbija je sjajno otvorila meč. Na startu je preuzela konce igre i diktirala tempo. To se isplatilo već u 15. minutu. Prethodno je Branislav Ivanović posle kornera glavom pogodio prečku da bi već u narednom napadu mrežu zatresao Zdravko Kuzmanović.

"Orlovi" su i dalje kontrolisali utakmicu, ali nisu uspeli da naprave opasnije akcije. Debitant Lazar Marković, od koga se mnogo očekivalo, retko je dobijao loptu, dok se na sredini terena puno grešilo.

I pored toga Srbija je do drugog gola došla u 30. minutu, kada je posle slobodnog udarca koji je izveo Kolarov, na odbijenu loptu naleteo Bane Ivanović koji je bez problema zatresao mrežu.

Posle ovog gola srpski reprezentativci su bez razloga stali. Jermeni su uspostavili ravnotežu i postajali sve opasniji po gol Kahrimana.

Već u drugom poluvremenu postalo je jasno da se fudbaleri Jermenije ne šale i da će pokušati da naprave preokret. Punih 20 minuta drugog dela igre srpska reprezentacija je bila u defanzivi, prepuštajući protivniku sredinu terena.

Jermeni su pokušavali šutevima sa distance od kojih su neki prolazili blizu gola Kahrimana. Najbolju šansu za gol Jermeni su imali kada je Subotić, u pokušaju da izbije loptu, pogodio stativu Kahrimanovog gola.

Još jednu sjajnu šansu Jermeni su imali posle prodora sa leve strane, ali je Kolarov u poslednjem trenutku uklizao i sprečio najgore.

Napad Srbije na kratko je dobio na oštrini ulaskom Sulejmanija, koji je imao i jedan solidan pokušaj sa distance, ali i ovaj igrač se brzo uklopio u "uspavanku" koju su igrali fudbaleri Srbije.

Do kraja utakmice "orlovi" su uspeli da umire igru i rutinski privedu meč kraju.

Pobeda će možda doneti samopouzdanje kod reorezentaciji koja je izgubila prethodna četiri meča, ali igra kakva je prikazana daleko je od zadovoljavajuće.

Narednu utakmicu Srbija igra protiv domaćina turnira, reprezentacije Kipra.

Srbija je meč počela u sastavu: Kahriman, Kolarov, Rajković, Subotić, Ivanović, Petrović, Ninković, Kuzmanović, Zoran Tošić, Janković, Lazar Marković. Sa klupe su ušli Duško Tošić, Ignjovski, Sulejmani i Jovanović.

Srbija - Jermenija 2:0

Sastav Srbije: Kahriman, Kolarov, Rajković, Subotić, Ivanović, Petrović, Ninković, Kuzmanović, Tošić, Janković, Lazar Marković.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.