Pijetlović zaslužan za preokret

Izvor: Glas javnosti, 11.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijetlović zaslužan za preokret

Do pobede nad Nemačkom (11:7), u premijernom meču na OI u Pekingu, vaterpolisti Srbije došli su znatno teže nego što su to učinili u junu, na otvaranju Evropskog prvenstva u Španiji (17:5). Posle prve četvrtine, Nemci su imali dva gola prednosti, ali je preokret doneo četvorostruki strelac, centar Duško Pijetlović. Slabu igru u uvodnom periodu susreta obeležilo je i isključenje sa pravom zamene kapitena srpskih „delfina“ Vladimira Vujasinovića.

Selektor Dejan Udovičić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << uprkos pobedi na startu, nije bio preterano zadovoljan izdanjem svojih izabranika. Kao osnovni problem nameće se previše oscilacija u igri.

- Sporo smo ušli u meč. Prvu četvrtinu kao da nismo ni igrali, počeli smo da se budimo tek u drugoj deonici. Prema očekivanjima, bilo je puno nervoze i pritiska, ali bitno je da smo takmičenje počeli pobedom - smatra Udovičić.

Kormilar srpskih vaterpolista osvrnuo se i na isključenje kapitena zbog udaranja protivničkog igrača.

- Sigurno je da se to odrazilo na našu igru, ali mladi igrači su morali da preuzmu odgovornost. San svakog sportiste je da učestvuje na OI i zato od mlađih očekujem da se mnogo više zalažu i bore za svaku loptu.

SRBIJA - NEMAČKA 11:7 (1:3, 5:2, 2:2, 3:0)

SUDIJE: Tulga (Turska) i Litldžon (Velika Britanija). IGRAČ VIŠE: Srbija 3 (2), Nemačka 6 (3). PETERCI: Srbija 1(1).

SRBIJA: Šefik, Prlainović, Gocić 1, Udovičić 2, Dejan Savić, Duško Pijetlović 4, Rađen, Filipović 1, Ćirić 1, Šapić 2, Vujasinović, Peković, Soro.

NEMAČKA: Čigir, Naroska 1, Real, Marko Savić 1, Štam, Police 2, Nosek, Krojcman, Eler, Šloterbek 1, Makeben 2, Celmer.

GRUPA B: Srbija - Nemačka 11:7, Hrvatska - Italija 11:7, SAD - Kina 8:4. TABELA: Srbija 2, SAD 2, Hrvatska 2, Kina 1, Nemačka 1, Italija 1.

Naredni meč u grupi B Srbija igra sutra protiv Hrvatske (9.20), koja je u prvom kolu savladala Italiju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.