Izvor: MozzartSport.com, 07.Jul.2020, 16:30

Partizan traži centra, opcija je Mangok Matijang

Radi se o momku koji je bio na meti Panatinaikosa, a želi ga i Cedevita Olimpija

Partizan je ovog leta doživeo brojne promene, a posle promene trenera, te Treja Dreksela i Nemanje Dangubića Partizan sada ima glavni cilj u tome da pronađe centra. Pominju se nekoliko imena, a grčka SDNA piše da je opcija za crno-bele i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mangok Matijang.

Radi se o igraču koji je rođen u Južnom Sudanu, ima 27 godina, visok je 208 centimetara i igra na obe centarske pozicije.

On je bio na meti Panatinaikosa, međutim očigledno Zeleni neće kupiti ovog igrača. Kako SDNA piše, trener Jorgos Vovoras traži igrača sa drugačijim karakteristikama pa ćemo Mangoka najverovatnije gledati u Evrokupu, a zainteresovani klubovi su Partizan i Cedevita Olimpija koja je prema pisanju Emilijana Karkije sa Sportanda bliža njegovom angažovanju.

Panatinaikos je dugo držao Matijanga na listi želja, ali ono nije bilo pri vrhu i nije došlo do dalje razrade.

Partizan može trenutno da računa na Vila Mozlija i Nikolu Jankovića, tako da mu je potrebno pojačanje ispod reketa. Naravno, u opciji je više imena. Matijang je jedno od njih, a pored njega pominjali su se i Devin Vilijams (postao slobodan igrač, napustio Tofaš). kao i Tonje Džekiri iz Asvela, ali to je već krupniji zalogaj.

Matijang je u karijeri igrao na univerzitetu Lujvil, a imao je i godinu dana u NBA ligi gde je nastupao za Šarlot Hornetse. Potom je stigao u Evropu i igrao za Vanoli Kremonu, odakle je produžio u tursku u tim Bahčešehira. Očigledno se dobro pokazao i privukao pažnju na sebe.

Trenutno je najbliži Cedeviti, ali je i Partizan opcija.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

"Zeleni" digli ruke, Partizan i "Zmajevi" nanišanili istog centra!

Izvor: Sportske.net, 07.Jul.2020

I jedni i drugi traže "petice", te i ne čudi da su zainteresovani za istog košarkaša...Partizan je već angažovao dva pojačanja za narednu sezonu, u pitanju su Kodi Miler-Mekintajer i Trej Drešel, dok je na pragu kluba i Nemanja Dangubić...Ozbiljno se piše da bi ekipu trebalo da preuzme Vlado...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.