Otkazano finale Dejvis kupa

Izvor: B92, 26.Jun.2020, 14:36

Otkazano finale Dejvis kupa

Finalni turnir Dejvis kupa, koji je trebalo da se održi u Madridu, zvanično je otkazan.

Dejvis kup finale je trebalo da bude odigrano u "Magičnoj kutiji" od 23. do 29. novembra ove godine, ali je pomereno za narednu.

Međunarodna teniska federacija (ITF) je potvrdila svoju odluku, navodeći da će naredno Dejvis kup finale biti održano od 22. do 28. novembra 2021.

Odložena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su i 24 kvalifikaciona susreta Svetske grupe 1 i 2, koji je trebalo da se odigraju tokom septembra, za narednu godinu, ili za mart ili za septembar.



"Ovo je veliko razočaranje za sve nas. Ne znamo kako će se situacija odvijati u svakoj naciji koja se kvalifikovala, kao ni da li će mere biti dovoljno ublažene u Španiji, tako da je nemoguće predvideti situaciju u novembru i garantovati bezbednost svih koji bi doputovali u Madrid. Odlaganje nema dugoročnih posledica na ambicije Dejvis kupa",
rekao je Đerar Pike, predsednik Kosmos tenisa.

Organizatori su objavili da će na finalnom turniru 2021. učestvovati svih 18 ekipa koje je trebalo da učestvuju ove sezone, uključujući i Srbiju.

Podsetimo, naša reprezentacija, predvođena Novakom Đokovićem, je prošle sezone stala u četvrtfinalu gde ih je zaustavila Rusija, a onda nekoliko meseci kasnije osvojila ATP kup.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejvis kup otkazan zbog pandemije

Izvor: RTS, 26.Jun.2020

Završni turnir Dejvis kupa, kao i kvalifikacije za za takmičenje u Madridu koje je trebalo da bude održano krajem godine, odloženo je zbog pandemije koronavirusa. . Međunarodna teniska federacija, Kosmos grupa i Rakuten,...

Nastavak na RTS...

Otkazan finalni turnir Dejvis kupa u Madridu

Izvor: Sportske.net, 26.Jun.2020

Određen i novi datum...Finalni turnir Dejvis kupa, koji je trebalo da bude odigran u Madridu od 23. do 29. novembra, pomeren je za sledeću godinu, saopštila je Međunarodna teniska federacija (ITF)...Odložena su i 24 kvalifikaciona susreta Svetske grupe 1 i 2, koji je trebalo da se odigraju tokom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.