Dejvis kup otkazan zbog pandemije

Izvor: RTS, 26.Jun.2020, 15:36

Dejvis kup otkazan zbog pandemije

Završni turnir Dejvis kupa, kao i kvalifikacije za za takmičenje u Madridu koje je trebalo da bude održano krajem godine, odloženo je zbog pandemije koronavirusa.
Međunarodna teniska federacija, Kosmos grupa i Rakuten, odlučili su se na ovakav korak zbog krize sa kovidom 19, koja ne jenjava već nekoliko meseci.

Zbog iste je prekinut maltene čitav sport na tri meseca, a po >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povratku na terene, jasno je da organizacija bilo kog takmičenja predstavlja realan rizik od razbuktavanja zaraze.
"Turnir će biti igran u zatvorenom, sa 18 timova će imati po 20 članova, različita epidemiološka situacija u svakoj od njih... Nemoguće je garantovati bezbednost svih učesnika", stoji u saopštenju.
Dejvis kup se ove godine neće igrati, a organizatori će tokom leta odrediti termine i način na koji će biti nastavljeno takmičenje.
Ono što je sigurno jeste da će sledeće izdanje biti 2021. godine i da će svi timovi koji su se kvalifikovali za ovogodišnji turnir, automatski učestvovati na narednom.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.