Oglasila se i ABA liga, da li postoji dobro rešenje za sve?

Izvor: Sportske.net, 30.Mar.2020, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasila se i ABA liga, da li postoji dobro rešenje za sve?

Čelnici regionalne lige pred nezahvalnim zadatkom.

Predsednik ABA lige Domagoj Čavlović rekao je danas da postoje ideje o nastavku regionalnog košarkaškog takmičenja, ali da se još ne zna njegova budućnost.

"Imamo neke ideje oko lige, ali ništa konkretno jer, jednostavno, nije moguće predvideti koliko dugo će trajati ova situacija, pa samim tim ne možemo da planiramo da li će se liga završiti ili se proglasiti gotovom. Pratimo situaciju kako bismo doneli >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << najbolje moguće rešenje. Primarno je zdravlje i ljudski životi", rekao je Čavlović za televiziju Arena.

ABA liga je zbog pandemije korona virusa prekinuta kolo pre kraja regularnog dela takmičenja.

"Suočavamo se sa mnogo nepoznanica. Sve stoji. Nakon same suspenzije takmičenja, većina klubova je igrače pustila kućama, stranci su napustili zemlje. Granice su zatvorene, samim tim dolazi u pitanje nastavak takmičenja", kazao je Čavlović.

On je naveo da čelnici ABA "veoma pomno" prate događanja vezana za pandemiju, da su u redovnom kontaktu sa svim klubovima i da "oni razmišljaju na isti način", kao i da regionalno takmičenje prati i ostale lige.

Po njegovim rečima, ABA je među prvima reagovala "veoma odgovorno" i na vreme zaustavila takmičenje.

"Situacija sa ABA ligom je jednaka situaciji sa kompletnim sportom u svetu. Virus COVID19 nas je sve paralisao i nije moguće uopšte razmišljati o takmičenjima, a tek ih organizovati", rekao je predsednik ABA lige.

Čavlović je naveo da veruje da će svi posle ove situacije postati još jači.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čavlović: Imamo neke ideje oko ABA lige, ali ništa konkretno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2020

Predsednik ABA lige i direktor Cibone Domagoj Čavlović rekao da je stanje u regionalnoj košarkaškoj ligi isto kao i u celokupnom sportu u svetu i da postoje neke ideje u vezi sa završetkom, ali da još ništa nije konkretno...Čavlović je istakao da je virus korona sve paralizovao i da nije moguće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Imamo neke ideje, ali ne znamo da li da nastavimo ili proglasimo gotovom ABA ligu" VIDEO

Izvor: B92, 30.Mar.2020

Predsednik ABA lige Domagoj Čavlović govorio je o tome kakva odluka bi mogla da bude doneta u vezi ove sezone na Jadranu...Čavlović, koji obavlja i funkciju direktora Cibone, istakao je da se još uvek razmatraju sve opcije...U ovom trenutku postoje neke ideje, ali ništa konkretno nije odlučeno..."U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.