Od danas obavezne maske i na otvorenom, zabranjeno okupljanje više od 10 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 05:07

Od danas obavezne maske i na otvorenom, zabranjeno okupljanje više od 10 ljudi

Nove mere republičkog Kriznog štaba za sprečavanje širenja virusa korona od danas stupaju na snagu, a jedna od njih je obavezno nošenje maski na otvorenom prostoru kada nije moguće obezbediti fizičku distancu od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta.

Naime, ta mera odnosi se na teritoriju cele zemlje, a ne samo na gradove i opštine u kojima je proglašena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vanredna situacija.

Preporuka medicinske struke je da se i na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru nose zaštitne maske.

Od danas je zabranjeno okupljanje više od 10 ljudi na otvorenom i zatvorenom prostoru na teritoriji cele Srbije, bez obzira da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija.

Takođe, za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

Novina je i obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru na teritoriji cele zemlje, što je do sada bilo obavezno samo u pojedinim gradovima i opštinama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove mere od danas: Maske obavezne i u redovima na otvorenom

Izvor: Radio 021, 17.Jul.2020

Nove mere republičkog Kriznog štaba za sprečavanje širenja virusa korona danas stupaju na snagu...Jedna od mera je obavezno nošenje maski na otvorenom prostoru kada nije moguće obezbediti fizičku distancu od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta...Ta...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.