Nova pobeda Voše, prvenac BSK-a

Izvor: B92, 29.Avg.2009, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pobeda Voše, prvenac BSK-a

Fudbaleri Vojvodine provešće i narednu noć na čelu Jelen Superlige, pošto su na Banovom Brdu zabeležili treću pobedu u sezoni.

Voša je pobedila Čukarički 3:1, a grupi vodećih timova pridružilo se i Smederevo, koje je pobedom nad Metalcem u Kragujevcu stiglo do šestog boda. BSK i Jagodina su se pobedama pomerili sa nule (prva pobeda u najvišem rangu za ekipu iz Borče), a prvu pobedu u sezoni zabeležio je i Spartak. Na dnu su Čukarički i Metalac bez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bodova.

Posle dva poraza na startu Jagodina je na vreme stekla prednost protiv komšija iz Požarevca, kada je Irfan Vusljanin posle deset minuta dao prvi gol treće runde. Prvi poraz Mladog Radnika u najvišem rangu bio je neizbežan kada je Saša Marjanović pogodio mrežu rivala deset minuta pred kraj.

Smederevo je putovalo na Čika Daču, gde je nekada imalo epske okršaje sa Radničkim. Domaćin je ovogo puta bio Metalac, a svi bodovi idu gostima. Saša Ranković i Predrag Stamenković su za samo deset minuta postigli dva gola, pa se Smederevo probilo do trećeg mesta, bar na jedan dan.

Vojvodina je na vreme stekla prednost protiv Čukaričkog, novim pogotkom Dragana Mrđe. Voša je dominirala na Banovom Brdu, propuštala prilike, a zatim u razmaku od dva minuta još dva puta pogodila protivničku mrežu, pogocima Dušana Tadića (treći gol u sezoni, izjednačio se sa Dijarom na čelu liste strelaca) i Marija Đurovskog. Jedanaest minuta pre kraja Vladimir Tintor je naterao Aleksandra Kesića da prvi put ove sezone golman Vojvodine vadi loptu iz mreže, ali slavlje Novosađana nije bilo pod znakom pitanja.

Na Karaburmi je BSK propustio niz prilika da povede protiv Javora, ali je klub iz Borče konačno zaneležio prvu pobedu u najvišem rangu zahvaljujući klupskoj legendi Zoranu Kneževiću, povratniku iz Rusije, koji je gol odluke postigao u poslednjim trenucima meča.

Slobodan Simović bio je igrač odluke u Subotici. Njegov gol u 57. minutu pomerio je Spartak u gornju polovinu Superlige, dok je Borac ponovo pokazao da veoma slabo igra u gostima.

U nedelju su na programu tri preostala meča. Mali gradski derbi između Rada i OFK Beograda igra se od 17 i 30, Partizan od pola osam očekuje Hajduk, a Zvezda pola sata kasnije igra u Kruševcu.

Jagodina - Mladi Radnik 2:0

Vusljanin 10, Marjanović 80

Metalac – Smederevo 0:2

Ranković 22, Stamenković 32

Čukarički – Vojvodina 1:3

Tintor 79 - Mrđa 15, Tadić 70, Đurovski 72

BSK – Javor 1:0

Knežević 89

Spartak – Borac 1:0

Simović 57

Tabela: Vojvodina 9, C.zvezda 6 (-), OFK 6 (-), Smederevo 6, Partizan 4 (-), M.Radnik 4, Javor 4, Spartak Z.v. 4, Napredak 3 (-), Rad 3 (-), Hajduk 3 (-), BSK 3, Jagodina 3, Borac 3, Čukarički 0, Metalac 0.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.