Navijači Slovana podržali Srbiju,preti rizik od kazne UEFA

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Slovana podržali Srbiju,preti rizik od kazne UEFA

Navijači fudbalskog kluba "Slovan" iz Bratislave, uprkos upozorenjima UEFA, pružili su podršku Srbiji za vreme utakmice sa ekipom sa Kosova* "Feronikelijem".

Navijači Slovana su dospeli u centar pažnje razvivši zastave na kojima je pisalo: "Nema predaje!", aludirajući na južnu pokrajinu KiM.

Ova utakmica privukla je veliku pažnju srpske javnosti zbog odluke dva srpska fudbalera i trenera da ne igraju, što je klub iz Bratislave prihvatio i čak im pružio podršku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Navijači Slovana su na svojoj tribini, za vreme utakmice sa "Feronikelijem", razvili zastave sa pomenutim natpisom, dok su majice sa ovim simbolom bile jedno vreme zabranjene čak i u Srbiji za prikazivanje u javnosti.

Fudbaleri koji su odbili da igraju su Dejan Dražić i Aleksandar Čavrić, dok se pomoćni trener zove Vladimir Radenković.

Povom ove njihove odluke oglasila se i UEFA koja je opomenula klub iz Bratislave i njene navijače, pa se tokom dana oglasio i klub Slovan na svom zvaničnom sajtu uz molbu svojim navijačima.

"Obraćamo se svojim navijačima veoma važnim povodom. Pozivamo i tražimo od navijača koji budu večeras na stadionu Tehelne pole na susretu sa Feronikelijem da se uzdrže od bilo kakvih parola u vezi sa političkom situacijom koja se tiče našeg protivnika. Predstavnici UEFA su nam jasno stavili do znanja da će svako uplitanje politike surovo i beskompromisno kazniti na štetu našeg kluba i fanova. To znači da Slovan može da dobije ne samo visoku novčanu kaznu, već i mnogo bolniju u vidu zatvaranja stadiona za sledeću utakmicu koju budemo igrali u Evropi. Ovim putem želeli smo da vas obavestimo o situaciji, jer je za nas zaista važno da izbegnemo bilo kakve oštre sankcije UEFA", navodi se u saopštenju "Slovana".

Ipak, ovo očigledno nije vredelo jer su se zastave podrške Srbije ipak viorile u Bratislavi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.