Miljenović MVP, Zagorac X faktor

Izvor: MVP.rs, 28.Okt.2014, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miljenović MVP, Zagorac "X faktor"

Mega Vizura je oduševila u petom kolu ABA lige.

Utakmicom između Cedevite i Igokee, u ponedeljak je navučena zavesa na peto kolo ABA lige. Njega je obeležila sjajna igra Mega Vizure i pobeda mladog tima Dejana Milojevića nad Union Olimpijom, kao i preokretu Partizana NIS i Cedevite u duelima sa Metalcem Farmakom i Igokeom.

Najbolju individualnu partiju, koja mu je donela MVP priznanje, u petoj rundi je prikazao plejmejker Mege, Nenad Miljenović. Mladi >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << organizator igre je predvodio svoju ekipu do važne pobede sa 17 poena (6/13 za dva, 0/1 za tri, 5/5 za jedan), sedam skokova, 11 asistencija i četiri ukradene lopte, uz indeks korisnosti 34! Iza njega je ostao Stefan Sinovec, bek Solnokija Olaj, koji je u trijumfu nad Levskim ostvario valorizaciju 27.

Ipak, posebno bi trebalo pomenuti igru devetnaestogodišnjeg beka Radeta Zagorca (204), koji je bio "X faktor" u trijumfu Mega Vizure. On je Ljubljančanima isporučio 19 poena (5/5 za dva, 2/3 za tri, 3/6 za jedan) i tako na najbolji mogući način pokazao svoj raskošni talenat.

Upravo su Zagorac i Sinovec podelili zvanje najboljeg strelca kola sa po 19 poena. Boban Marjanović je sa 13 uhvaćenih lopti bio najbolji skakač, a 12 asistencija Marka Ljubičića, koji je bio najbolji u ovoj kategoriji, nije pomoglo Valjevcima da iznenade u Beogradu ekipu Partizana NIS.

Nakon pet odigranih kola na vrhu tabele se nalaze Crvena zvezda Telekom i Budućnost VOLI sa maksimalnim učinkom, a upravo njihov međusobni duel nas očekuje u šestoj rundi regionalnog takmičenja. Prati ih Krka sa samo jednim porazom, dok je na začelju tabele Metalac Farmakom, koji i dalje ne zna za trijumf.

REZULTATI PETOG KOLA

Subota:

Solnoki Olaj - Levski Sofija 81:67

Krka - MZT Skoplje Aerodrom 85:52

Partizan NIS - Metalac Farmakom 84:77

Mega Vizura - Union Olimpija 85:66

Budućnost VOLI - Cibona 101:79

Nedelja:

Zadar - Crvena zvezda Telekom 63:79

Ponedeljak:

Cedevita - Igokea 68:64

Tabela:

1. Crvena zvezda Telekom 5-0

2. Budućnost VOLI 5-0

3. Krka 4-1

4. Cedevita 3-2

5. Union Olimpija 3-2

6. Solnoki Olaj 3-2

7. Mega Vizura 3-2

8. Zadar 2-3

9. MZT Skoplje Aerodrom 2-3

10. Partizan NIS 2-3

11. Igokea 1-4

12. Cibona 1-4

13. Levski Sofija 1-4

14. Metalac Farmakom 0-5

Parovi šestog kola:

Levski Sofija - Krka

Union Olimpija - Metalac Farmakom

Igokea - Partizan NIS

Cibona - Solnoki Olaj

MZT Skoplje Aerodrom - Cedevita

Crvena zvezda Telekom - Budućnost VOLI

Mega Vizura - Zadar

(foto: ABA League / KK Mega Vizura / Jovan Azdejković)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.