Mesijevo prezime postaje zaštitni znak

Izvor: B92, 26.Apr.2018, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesijevo prezime postaje zaštitni znak

Evropski sud presudio je u korist argentinskog fudbalera Lionela Mesija, koji sada može svoje prezime da koristi kao zaštitni znak.

Ovime je zaključena sedmogodišnja borba u kojoj je Mesi izdejstvovao to da može svoje prezime da koristi kao zaštitni znak na sportskoj opremi.

Prvobitno, njegov zahtev je osporavala španska biciklistička kompanija "Massi", kojoj je problem predstavljala sličnost između njihovih imena.

Inače, prema pisanju magazina "France >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Football" Mesi je postao najplaćeniji fudbaler na svetu, s obzirom da zarađuje 126 miliona evra godišnje, naspram Ronaldovih 94.

"Zbog fudbalerove slave neće dolaziti do zbunjenosti između vizuelnih i fonetičkih sličnosti sa biciklističkom firmom. Gospodin Mesi je veoma poznata javna ličnost, koju često možete videti na TV i koji je često tema raznih diskusija na televiziji ili radiju", izjava je Generalnog Suda, drugog najvišeg suda Evropske unije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.