Marka: Tata Martino preuzeo Barsu

Izvor: B92, 22.Jul.2013, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marka: "Tata" Martino preuzeo Barsu

Španski mediji prenose da je novi trener Barselone Herardo "Tata" Martino.

Argentinac koji je svoj matični Njuels Old Bojs doveo do titule prvaka ovogodišnjeg "Finala" (nekadašnje Klausure) potpisao je trogodišnji ugovor, tvrdi "Marka".

Barsa je bez trenera od kako je ostavku zbog bolesti podneo Tito Vilanova. Desetine svetskih stručnjaka povezivane su sa poslom na stadionu Kamp Nou prethodnih dana.

Sportski direktor katalonskog kluba Andoni Zubizareta otišao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u Buenos Ajres na završne pregovore, koji su po rečima španskih medija završeni uspešno, potpisivanjem trogodišnjeg ugovora.

Na početku veka on je u dva navrata vodio Libertad, a jednom Sero Portenjo, i za to vreme osvojio četiri titule šampiona Paragvaja.

Martino je zatim pet godina bio selektor Paragvaja, koji je sa njim na klupi kontinuirano igrao bitnu ulogu u južnoameričkom i svetskom fudbalu, a 2007. izabran je za najboljeg trenera na kontinentu.

Podršku za angažovanje argentinskog stručnjaka dao je i Leo Mesi.

"Sviđa mi se Tata Martino On je odličan trener, što je pokazao u Klausuri, i zbog konačnog rezultata i zbog načina na koji je došao do titule. On čini svoje timove boljim i svi ga poštujemo", rekao je Mesi.

Favoriti za funkciju bili su bivši Barsini igrači, pre svih Laudrup, De Bur, Kuman i Luis Enrike, a odlazak Gusa Hidinka iz Anžija, ranije u ponedeljak, naveo je celu planetu da pogled upre u 66-godišnjeg Holanđanina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.