Lončar:Da li bi se neko igrao sa brojem preminulih lekara?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 16:03

Lončar:Da li bi se neko igrao sa brojem preminulih lekara?

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da se niko ne bi igrao sa brojem zdravstvenih radnika preminulih od korona virusa.

Lončar je u Nišu, na pitanje u vezi sa njegovom sinoćnom izjavom da je od korona virusa preminulo 14 lekara koji su bili u crvenim kovid zonama, dok Sindikat lekara i farmaceuta navodi brojku od preko 100, odgovorio da takve stvari ne mogu da se sakriju i da on insistira >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na činjenicama.

"Da li vi stvarno mislite da je to tačan broj, da možete da sakrijete razliku između 14 i više od 100. Ja insistiram samo da se priča o činjenicama", rekao je Lončar.

Dodao je da za svakog lekara postoje tačni podaci gde je radio, kada, koliko je radio, kako se zarazio, koliko je bolovao, kada je preminuo.

"Da li mislite da bi se neko od nas igrao sa tim?", upitao je Lončar.

Pokušaćemo da izgradimo još jednu bolnicu u Nišu kao što je ona u Batajnici

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas tokom posete Nišu da će se u tom gradu izgraditi još jedna bolnica, poput one u Batajnici, koja bi bila kovid dok traje epidemija korona virusa, a nakon toga bi postala gradska bolnica.

"Razgovarali smo o ulaganjima u Niš. Složili smo se svi da pokušamo da izgradimo jednu bolnicu, kao što je ona u Batajnici i ona koja će se graditi u Novom Sadu", rekao je Lončar novinarima, nakon otkrivanja spomen ploče dr Miodragu Laziću.

Ministar je rekao da već postoji i lokacija za tu bolnicu, na ulazu u Niš, sa svim neophodnim infrastrukturnim preduslovima.

"Dok traje korona, ta bolnica bi bila kovid, a posle toga bi bila gradska bolnica. Tako bi se rasteretio KC Niš, a grad bi konačni imao gradsku bolnicu, kao prelaz između Doma zdravlja i Kliničkog centra", rekao je Lončar.

On je dodao da je Nišu potrebna još jedna poliklinika, za koju će biti urađen idejni projekat.

Ministar je ukazao i na problem parkiranja oko Kliničkog centra u Nišu, i dodao da je nalog da se to reši.

"Nigde na svetu ne postoji da autom dođete do ordinacije, da ostavite auto i da se zadržite koliko god vam treba. Najskuplji sat je ispred bolnica. Možete da se zadržite samo koliko je neophodno da ostavite pacijenta i da izađete", rekao je Lončar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.