Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2021, 13:29

Kreće borba za titulu: Kragujevčani posle regiona napadaju i srpski tron

Vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Novog Beograda u prvom meču finalne serije plej-ofa Superlige Srbije

Ko će do titule u Srbiji - Radnički ili Novi Beograd? Dve prvoplasirane ekipe iz ligaškog dela najviše su pokazale dosad i sasvim zasluženo se našle u finalnom obračunu. Radnički je sezonu završio na liderskoj poziciji sa samo jednim porazom i to upravo na Novom Beogradu, u drugom kolu (11:8), dok je Novi Beograd bio drugi, sa skorom od 14 pobeda, jednog remija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i tri poraza. Kragujevčani su se konkurentu za titulu revanširali u polufinalu Kupa Srbije (13:9), a zatim slavili i u drugom ligaškom duelu u Kragujevcu (8:7).

Kragujevčani su se do finala plej-ofa stigli posle pobede od 14:7 u majstorici protiv Šapca, dok je četa Vladimira Vujasinovića posle dva meča eliminisala Crvenu zvezdu i ušla u prvo finale u istorji (12:6, 12:11).

Radnički je ove sezone napravio ogroman uspeh osvajanjem Jadranske lige, ali sada želi u Kragujevac donese i dugo željenu titulu prvaka Srbije. Prvi meč na programu je večeras (20.00, RTS 2) na bazenu SPD Radnički u Kragujevcu.

"Kao i uvek, imamo najviša očekivanja i idemo na pobedu. Ulog je sada još veći, silno želimo da osvojimo trofej i to ne krijemo. Dobro smo se pripremali, uvideli greške koje smo pravili u prethodnim duelima sa njima i analizirali još neke njihove utakmice. Taktički smo spremni i ostaje nam da ispoštujemo sve te dogovore", rekao je Nikola Lukić, jedan od najboljih igrača Radničkog.

20.00: (1,85) Radnički KG (6,50) Novi Beograd (2,55)

Biće ovo duel najefikasnijeg napada Kragujevčana u ligaškom delu (268 golova) i najčvršće odbrane Novog Beograda (122 gola). Iako je Novi Beograd bio treća ekipa po efikasnosti, u svojim redovima je imao dalekog najboljeg strelca lige, Draška Gogova, koji je postigao 68 golova. Uz njega Novobeograđani imaju još nekoliko odličnih igrača, kao uostalom i Šumadinci, pa nema sumnje da nas očekuje uzbudljiva serija.

"Glavni aduti Novog Beograda su reprezentativac Miloš Ćuk, osvajač svih mogućih medalja i Draško Gogov i golman Dimitrije Rističević, koji su dugi niz godina na širem spisku. Njih trojicu bih izdvojio, ali imaju još mnogo kvalitetnih igrača koji ih prate. Dobra su ekipa i sigurno je da su se i oni taktički pripremili za nas. Presudna bi mogla da bude želja, jer je bez obzira na taktičku pripremu ona potrebna za pobedu", smatra Lukić.

On veruje u mnogo bolje igre nego u tri meča polufinala protiv Šapca.

"Ušli smo malo bez žara u polufinale, baš kao što je to bio slučaj i u finalu Kupa. Sva sreća imali smo drugu šansu i iskoristili je. U naredne dve utakmice smo značajno podigli nivo igre, pokazali sasvim drugačije lice i nadam se da ćemo u takvom ritmu nastaviti i u finalu. Već smo se jednom opekli, znamo da ne smemo da se opuštamo i dovoljno smo sazreli. Nadam se da ćemo biti u najboljem mogućem izdanju i da ćemo napraviti prvi korak ka tituli". zaključio je Lukić.

Finalna serija igra se na dve dobijene utakmice, a drugi meč na programu je u subotu od 20.30 časova, na Novom Beogradu.

SRBIJA - FINALE PLEJ-OFA (PRVA UTAKMICA)

Sreda

20.00: (1,85) Radnički KG (6,50) Novi Beograd (2,55)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

VK Radnicki poveo u finalu posle peteraca, Todorovski junak

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 26.Maj.2021

Vaterpolisti Radnickog poveli su u finalnoj seriji plej-ofa Super lige Srbije, posto su na svom bazenu, savladali ekipu Novog Beograda, posle peteraca (4:3), nakon sto je u regularnom delu bilo 7:7.Gosti su se bolje snasli i poveli na startu, a zatim su dosli i do dva gola prednosti (3:1). U drugoj...

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.