Kragujevački zonaši nastavljaju seriju bez poraza

Izvor: KGsport.info, 03.Sep.2018, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevački zonaši nastavljaju seriju bez poraza

Grošničani dižu formu i na prve dve utakmice postigli su četiri gola bez primljenog pogotka

U drugom kolu Šuadijsko-raške zone Vodojaža je pobedila Novi Pazar 1928 (2:0), Šumadija 1903 je savladala imenjaka u Toponici (1:0), a Sušica je remizirala sa Banetom u Raški (2:2).
I pored toga što su sva tri kragujevačka predstavnika u novoformiranoj zoni ovog vikenda gostovala, nastavili su sa dobrim >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << igrama, pa samim tim i rezultati nisu izostali. Najbolje su prošli Grošničani u susretu sa novajlijom u Novom Pazaru.
Susret je odigran na novom atletskom stadionu na periferiji Novog Pazara i protekao je u nadmoćnijoj igri Grošničana. Izabranici trenera Dragoslava Ristovića igraju sve bolje i podižu formu. Na dve utakmice postigli su četiri pogotka, a njihova mreža ostala je netaknuta, pa su zasluženo zadržali mesto u vrhu tabele zajedno sa Gružom, Slogom iz Kraljeva, Šumadijom 1903 i Gočom iz Vrnjačke Banje, uz maksimalni učinak.
Fudbaleri Vodojaže dobro su počeli i brzo došli do prednosti, što je u velikoj meri uticalo i na dalji tok susreta u Novom Pazaru. Posle akcije preko levog boka, u devetom minutu šutirao je kapiten Uroš Vuković, a odbijena lopta došla je do Miloša Despotovića, koji je doveo Grošničane u vođstvo od 1:0.
Domaći tim je čini se „izgoreo“ u želji da što pre dođe do izjednačenja i eventualnog preokreta, ali je odbrana Vodojaže, na čelu sa sve sigurnijim golmanom Markom Živakom, uspešno rešavala sve probleme pred svojim golom.
U drugom poluvremenu kragujevački zonaš je stvorio više šansi od kojih je iskoristio jednu, ali i to bilo dovoljno za drugu pobedu na startu ove sezone.
U 55. minutu Despotović je propustio „zicer“ da i drugi put savlada domaćeg golmana Glukčevića, jer je umesto mreže pogodio stativu. Pred golmana je izlazio i Lazar Kovačević, ali bezuspešno, a dobru priliku propustio je i Stefan Stević. Ipak, u 66. minutu posle kontranapada preko leve strane koji je poveo Kovačević, brzonogi Stević je iskoristio nabačenu loptu i matirao golmana Pazaraca.
Da su napadači Vodojaže odigrali sa više koncentracije u završnici, mogli su da zabeleže i ubedljiviju pobedu.
Iako smo igrali bez Milosavljevića i Brdara, prikazali smo bolju igru od protivnika i zasluženo pobedili u Novom Pazaru. Iz utakmice u utakmicu podižemo formu, jer osećamo da nam je potrebno više snage i očekujem da ćemo do petog kola dostići top formu. Najvažnije je da igramo dobro u odbrani i stvaramo šanse, od kojih smo juče iskoristili samo dve, ali se pokazalo da je to bilo dovoljno da osvojimo nova tri boda – rekao je za KG sport.info trener Grošničana Ristović.
NOVI PAZAR 1928 – VODOJAŽA 0:2 (0:1)
Novi atletski stadion u Novom Pazaru.
Gledalaca: 100.
Sudija: Filip Marković (G. Milanovac).
Pomoćnici: Alksandar Rajičić, Andreja Mladenović (obojica iz Čačka).
Strelci: Despotović u 9. i Stević u 55. minutu.
Žuti kartoni: Softić, Hajrović, E. Škrijelj, Ajrović, Hadžibulić (Novi Pazar 1928), Ivković, Mijalčić (Vodojaža).
NOVI PAZAR 1928: Gluščević, Miletić, Softić ( od 66. Ajrović), E.Škrijelj, Bogućanin, Brunčević (od 60. I. Dolovac), Hajrović, Hadžibulić, Sulejmanović, Murić (od 72. Kupejović), E. Dolovac.
VODOJAŽA: Živak, Dajić, Đokić, Ivković (od 65. Tanasijević), Komatina, Vasiljević, Stević, Vuković, Despotović (od 78. Blagojević), Mijaličić (od 7. Todorović), Kovačević.
Drugu pobedu u nizu zabeležili su i fudbaleri Šumadije 1903. Posle ubedljivog trijumfa protiv Apolona 2018 na Bubnju (3:0), ekipa koju od ove sezone vodi trener Slobodan Stašević minimalnim rezultatom osvojila je ceo plen i u duelu sa imenjakom u Toponici. Gosti iz Kragujevca kontrolisali su igru tokom cele utakmice i stvorili više šansi, posebno u drugom poluvremenu. Da su Aleksić, Nenadić i Vranić bili konkretniji, Šumadija iz Toponice mogla je pred svojim navijačima da doživi i teži poraz. Jedini pogodak na utakmici postigao je Jovan Stefanović u 77. minutu i tako doneo na Bubanj prve bodove sa gostovanja na startu ove sezone.
Posle svega što se dešavalo u toku protekle nedelje u vezi sa požarom, ekipa Sušce uspela je da se neporažena vrati sa gostovanja u Raški. I pored toga što je podmlađeni tim Bana za sedamnaest minuta igre u prvom poluvremenu preko Željka Goljovića postigao dva gola, Sušičani su se brzo oporavili i preuzeli kontrolu nad igrom. U 38. minutu iskusni Predrag Peđa Živadinović, koji se proslavio golom u dresu Radničkog protiv Crvene zvezde na Marakani, smanjio je vođstvo domaćina.
Početkom drugog poluvremena, tačnije u 48. minutu, napadač Sušice i drugi put se upisao u listu strelaca i izjedančio na 2:2. Bilo je, potom,  pokušaja na obe strane da se obezbedi pobeda, ali su bodovi podeljeni na ravne časti, što više znači Kragujevčanima, jer su ostali u gornjem delu tabele.
Ekipa Sušice i pored problema zbog požara uspela da osvoji bod u Raški
U ostalim susretima drugog kola Šumadijsko-raške zone postignuti su sledeći rezultati: Gruža – Apolon 2018  3:1, Karađorđe (R) – Sloga (KV) 1:2, Goč – Polet (R) 2:1, Trepča – Real (Podunavci) 1:4.
U vođstvu je Gruža sa šest bodova, koliko imaju i Sloga (KV), Šumadija 1903, Vodojaža i Goč.
U narednom kolu Vodojaža dočekuje ekipu Goča, Sušica je domaćin Novom Pazaru 1928, a na Bubnju će gostovati Karađorđe iz Ribnice. U ostalim utakmicama sastaju se: Real – Gruža, Polet – Trepča, Sloga – Bane, Apolon 2018 – Šumadija (T).
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.