Još 10 finala - Može li neko da zaustavi Barsu?!

Izvor: Sportske.net, 07.Mar.2016, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 10 finala - Može li neko da zaustavi Barsu?!

Ostalo je još 10 kola do kraja Lige Primere, a Barselona sigurnim koracima grabi ka novoj tituli.

Barselona je u nedelju savladala u gostima Eibar sa 4:0, ali je Atletiko Madrid nešto kasnije savladao Valensiju na Mestalji i zadržao distancu od osam bodova. Iako deluje da je u ovom trenutku miljama daleko od tog podviga, ne treba otpisati ni Real Madrid koji zaostaje 12 bodova.

U ovom trenutku deluje da Atletiko Madrid ima najkaši raspored, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je odigrao oba meča sa Barsom, Realom i četvrtoplasiranim Viljarealom i nezgodnom Seviljom.

Barsa i Real Madrid igraju međusobni duel drugog aprila i upravo bi taj meč eventualno mogao da zakuva borbu za titulu ukoliko gosti uspeju da slave na Kamp nou.

Ipak, ne treba zaboraviti da kod Španaca važi drugačije pravilo nego u ostalim evropskim ligama i da se prvo gleda ko ima bolji međusobni duel u slučaju istog broja bodova, a Barselona će sigurno imati bolji i od Atletika i od Reala.

Barsa je u oba meča savladala Atletiko, dok je teško za poverovati da bi Real Madrid mogao da zabeleži ubedljiviju pobedu na Kamp nou od 4:0 koliko su Katalonci slavili u novembru.

To praktično znači da bi u odnosu na Atletiko, Barselona morala da izgubi čak devet bodova, odnosno tri utakmice, a da Madriđani dobiju sve svoje do kraja.

U odnosu na Real Madrid, Barsa mora da izgubi u četiri uz makar jedan remi na 10 mečeva, a da ''kraljevski'' klub zabeleži maksimalan učinak do kraja.


Da li madridski klubovi mogu da prekinu Barsinu dominaciju? Ako u tome ne uspeju, Barselona će osvojiti svoju šestu titulu u poslednjih osam godina.

Barselona:

Hetafe (D)

Viljareal (G)

Real Madrid (D)

Real Sosijedad (G)

Valensija (D)

Deportivo (G)

Sporting Hihon (D)

Betis (G)

Espanjol (D)

Granada (G)

Atletiko Madrid:

Deportivo (D)

Sporting Hihon (G)

Betis (D)

Espanjol (G)

Granada (D)

Atletik Bilbao (G)

Malaga (D)

Rajo Valjekano (D)

Levante (G)

Selta (D)

Real Madrid:

Las Palmas (G)

Sevilja (D)

Barselona (G)

Eibar (D)

Hetafe (G)

Viljareal (D)

Rajo Valjekano (G)

Real Sosijedad (G)

Valensija (D)

Deportivo (G)

  Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.