Još jedan šamar Nevilovoj Valensiji na Mestalji (video)

Izvor: Sportske.net, 06.Mar.2016, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan šamar Nevilovoj Valensiji na 'Mestalji' (video)

Atletiko Madrid slavio u derbiju 28. kola protiv Valensije u gostima i vratio se na 'plus' četiti u odnosuna trećeplasirani Real.

'Jornadžije' su bolje otvorile meč, šanse su imali Himenez posle prekida, pa Vijeto i Grizman, 'Slepi miševi' su preživeli.

Domaćin se trgao posle 20-ak minuta igre, Čerišev je mogao da donese prednost, ali je Jan Oblak bio na visini zadatka.

Fenonemalna odbrana Slovanca bila je uvod u vođstvo gostiju, u istom minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Antoan Grizman je maestralno krunisao akciju čiji je tvorac bio Koke, koji je ukrao loptu Sikueri u opasnoj zoni.

Meuđtim, prednost gostiju bila je na snazi samo četiri minuta. Pako Alkaser je sjano spustio loptu glavom za Danisa Čeriševa, a Rus zatresao mrežu - 1:1.

Do odlaska na odmor još po jedna zrela prilika na obe strane, Vieto i Čerišev nisu bili precizni u završnici.

Na isteku sata igre Lusijano Vieto je imao još jednu dobru šansu, Dijego Alveš je sprečio novo vođstvo Atletika.

Ipak, u 72. minutu odlični brazilski golman nije mogao da učini ništa, Fernando Tores je umakao pažnji domaće odbrane nakon jednog kornera, ostao sam ka duh na srugoj stativi i doneo prednost svom timu desetak minuta pošto je ušao u igru.

Valensiji je u finišu bio dodatno otežan posao jer je Aderlan Santos zaradio drugi žuti karton, a pet minuta pre kraja još jedan rezervista 'Jorgandžija', Janik Fereira-Karasko, postiže treći gol za goste i definitivno rešava pitanje pobednika - 1:3.

Ćolo Simeone je po ko zna koji put pogodio sa izmenama, Atletiko ostaje drugi na tabeli sa četiri boda više u odnosu na gradskog rivala Real i osam bodova zaostatka za vodećom Barsom.

Nevilova Valensija je na 11. poziciji sa čak 30 bodova manje od večerašnjeg rivala.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.