JSL: Veselinović ulepšao novi početak

Izvor: Mondo, 27.Feb.2013, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JSL: Veselinović ulepšao novi početak

Kapiten Kuljana postigao sva tri gola u pobedi nad Jagodinom. Vojvodina se namučila u Smederevu, ali i pobedila - 2:1. Predrag Ranđelović trese mreže kao i jesenas.

Loši tereni, hladno vreme, mala poseta i sjajni Lazar Veselinović obeležili su početak superligaškog proleća.

Najraspoloženiji su na igralište istrčali fudbaleri Hajduka iz Kule.

Golovima kapitena Veselinovića (sedmim, osmim i devetim ove sezone) pobedili su favorizovanu Jagodinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Napadački trio Adamović-Veselinović- (povratnik) Bubalo odigrao je odlično i poveo saigrače ka pobedi na "prolećnom" derbiju. U finišu je zaigrao i Dejan Rusmir i učestvovao u postizanju trećeg gola.

Posebno ie bio efektan drugi pogodak domaćih. Veselinović je primio loptu na oko 30 metara od gola, napravio sebi prostor i pogodio.

Zanimljivo je da Jagodina tokom zimskih priprema nijednom nije poražena.

Razlog za optimizam imali su i navijači Radničkog 1923. Doduše, samo do finiša okršaja sa Radom (1:1).

Njihovi ljubimci vodili su protiv renoviranih "građevinara" na "Čika Dači", golom defanzivca Vladimira Otaševića posle centaršuta Petra Đuričkovića iz kornera.

"Građevinari" su u poslednjem napadu prvog poluvremena imali lepu priliku da izjednače, ali je Nikola Leković za malo promašio gol. Beograđani su bod obezbedili u finišu, pogotkom mladog Uroša Đurđevića.

Smederevo je opet namučilo Vojvodinu, ali nije uspelo da joj otkine poene kao u prvom kolu.

Tim Nebojše Vignjevića odneo je kući sva tri boda (2:1), iako su "oklopnici" sredinom drugog poluvremena izjednačili.

"Lale" su prednost stekle u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Strelac je bio Miroslav Vulićević, na pas Envera Alivodića. Međutim, posle izlaska iz svlačionice domaći su zaigrali bolje i izjednačili u 64. minutu, posle akcije Živkovića, Božovića i Sikimića. Gol je postigao Marko Ristić.

Odlučujuću prednost u finišu Novosađanima je doneo novajlija Stojan Vranješ. U 82. minutu ispratio je prodor Abubakara i pogodio na debiju u crveno-belom dresu.

U prednosti je bila i Spartak Zlatibor voda, ali nije uspela da pobedi Slobodu Point (2:2).

Subotičani su poveli golom Vladimira Torbice sa više od 20 metara u finišu prvog poluvremena. Lopta je pre ulaska u mrežu odskočila o zemlju i prevarila Dejana Rankovića.

Gosti su izjednačili posle desetak minuta igre u nastavku. Iskusni centarfor Predrag Ranđelović nastavio je da trese mreže, a u Spartakovu je ubacio loptu na pas Purića.

Sloboda Point je u 86. minutu povela sa bele tačke. Ponovo je strelac bio Ranđelović, a Subotičani su bili primorani da završe meč sa igračem manje, zbog isključenja prvog golmana Aleksića uoči penala.

Međutim, dva minuta posle Slobodan Novaković izjednačio je rezultat, na Torbičin pas. Skorom 2:2 meč je i završen.

Donji Srem i OFK Beograd odigrali su meč bez golova i pobednika, kao i Radnički Niš i Novi Pazar. Na "Čairu" su najaktivniji bili navijači domaćih.

Izveštači sa stadiona javili su da su najvernije pristalice Radničkog tokom poluvremena unele na tribinu lutku pande, ofarbane u zeleno. Sklonili su je posle upozorenja zvaničnog spikera da će meč biti prekinut.

PAROVI 16. KOLA:

Hajduk - Jagodina 3:0 (2:0)

/Veselinović 11', 25', 90'/

Donji Srem - OFK Beograd 0:0

Spartak Zlatibor voda - Sloboda Point 2:2 (1:0)

/Torbica 45', Novaković 88' - Ranđelović 56', 86'p/

Smederevo - Vojvodina 1:2 (0:1)

/Ristić 64' - Vulićević 44', Vranješ 82'/

Radnički 1923 - Rad 1:1 (1:0)

/Otašević 12' - Đurđević 88'/

Radnički Niš - Novi Pazar 0:0

Crvena zvezda Javor 18.30

U utorak

BSK - Partizan ODLOŽENO

TABELA: Partizan (-1) 37, Crvena zvezda (-1) 31, Vojvodina 31, Jagodina 29, Rad 26, Sloboda Point 24, Javor (-1) 23, Spartak Zlatibor voda 23, OFK Beograd 22, Hajduk Kula 16, Novi Pazar 16, Donji Srem 16, Radnički Niš 15, BSK Borča (-1) 14, Radnički 1923 13, Smederevo 8.

(MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.