Hapšenja na Ostrvu zbog nameštanja

Izvor: RTS, 28.Nov.2013, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja na Ostrvu zbog nameštanja

Britanska policija uhapsila je trojicu fudbalera i još tri osobe osumnjičene za nameštanje utakmica u Engleskoj, preneli su mediji. Igračima plaćano oko 70.000 funti za nameštanje utakmica. Veliki novac zarađen klađenjem na azijskim veb-sajtovima.

List Dejli telegraf preneo je da je policija uhapsila šest osoba, od kojih trojicu fudbalera i bivšeg igrača Premijer lige Delroja Fejsija, koji je sada agent. Fejsi je odigrao 10 utakmica za Bolton u Premijer ligi. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Među uhapšenima nema igrača iz profesionalnih klubova.

Policajci Nacionalne kriminalističke agencije hapšenja su obavili posle istrage Dejli telegrafa, čiji je novinar na tajnom zadatku razgovarao sa osumnjičenima o mogućnosti uticaja na rezultate i ishode niželigaških utakmica u Engleskoj.

"Šest osoba je uhapšeno širom zemlje u sklopu istrage NKA o navodnom nameštanju utakmica. Fokus je na međunarodnom udruženju koje se bavi nelegalnim klađenjem. Istraga je u toku", rekao je portparol NKA.

Novinar Dejli telegrafa je tajno u Mančesteru snimio sastanak sa muškarcem iz Singapura zaduženim za nameštanje utakmica, koji je rekao da se na stotine hiljade funti zaradi pomoću insajderskih informacija, klađenjem na azijskim veb-sajtovima.

Navodno, taj čovek je planirao da ovog meseca namesti dve utakmice. Upitan kako može da bude siguran da će igrači poštovati dogovor, on je rekao da je cena nameštanja utakmica u Engleskoj vrlo visoka.

"Obično, igračima plaćamo 70.000 funti. Razgovaram s njima, dva puta proverim i kažem im šta želim... Ja se obavežem i oni se obavežu. Kažem im da na utakmici bude najmanje pet golova, ili 3:2, ili 4:0... Za mene je četiri dovoljno", rekao je on.

Fudbalski savez Engleske saopštio je da je upoznat sa hapšenjima i da sarađuje sa nadležnima u vezi sa navodima o nameštanju utakmica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.