U Engleskoj uhapšeno šest osoba zbog nameštanja utakmica

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Nov.2013, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Engleskoj uhapšeno šest osoba zbog nameštanja utakmica

Britanska policija uhapsila je trojica igrača i još tri osobe, osumnjičen za nameštanje utakmica u Engleskoj.
(FOTO: Skaj)
List Dejli Telegraf preneo je da je policija uhapsila šest osoba, od kojih trojicu fudbalera i bivšeg igrača Premijer lige Delroja Fejsija koji je sada agent. Fejsi je odigrao 10 utakmica za Bolton u Premijer ligi.
Među uhapšenima nema igrača iz profesionalnih klubova.
Policajci Nacionalne kriminalističke agencije (NCA) >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << obavili su hapšenja posle istrage Dejli Telegrafa, čiji je novinar na tajnom zadatku razgovarao sa osumnjičenima o mogućnosti uticaja na rezultate i ishode niželigaških utakmica u Engleskoj.
Šest osoba je uhapšeno širom zemlje u sklopu istrage NCA o navodnom nameštanju utakmica. Fokus je na međunarodnom udruženju koji se bavi nelegalnim klađenjem. Istraga je u toku – rekao je portparol NCA.
Novinar Dejli Telegrafa je tajno u Mančesteru snimio sastanak sa muškarcem iz Singapura zaduženim za nameštanje utakmica, koji je rekao da se na stotine hiljade funti zaradi pomoću insajderskih informacija, kroz klađenja na azijskim veb sajtovima.
Navodno, taj čovek je planirao da namesti dve utakmice ovog meseca.
Upitan kako je siguran da će igrači namestiti određeni rezultat, on je rekao da je cena nameštanja utakmica u Engleskoj vrlo visoka.
Obično, igračima plaćamo 70.000 funti. Razgovaram sa njima, dva puta proverim i kažem im šta želim… Ja se obavežem i oni se obavežu. Kažem im da na utakmici bude najmanje pet golova, ili 3:2, ili 4:0… Za mene je četiri dovoljno –rekao je on.
Fudbalski savez Engleske saopštio je da je upoznat sa hapšenjima i da sarađuje sa nadležnima u vezi sa navodima o nameštanju utakmica.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.