Fadilj Vokri: A, sad u FIFA...

Izvor: Mondo, 03.Maj.2016, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fadilj Vokri: A, sad u FIFA...

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova optimista po pitanju prijema ove samoproglašene države u FIFA.

Foto: Valeriano Di Domenico/Bongarts/Getty Images

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri izjavio je da je prijemom Kosova u Evropsku fubalsku federaciju (UEFA) otvoren put da bude primljeno i u Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA) i da bi to moglo da se desi na kongresu FIFA u Meksiku u maju.

"Verujem da je sada lakše (da postanemo član FIFA) imajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u vidu da je ispunjen prvi kriterijum da treba biti član Uefe. Time su otvoreni putevi da 12. i 13. maja budemo primljeni u FIFA. Odluka o prijemu bi nam otvorila put za učešće u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo", rekao je Vokri za Radio Slobodna Evropa.

Vokri je za prijem Kosova u Uefa reklao da je istorijski trenutak koji je postignut s mnogo truda.

"Ovo je velika pobeda za sve, pobeda svih sponzora i donatora i onih koji su mnogo dali za kosovski fudbal. Ovo je kompezacija za sve. Dobro je da smo postigli pobedu i pored nekoliko protivnika koji nisu bili laki", rekao je Vokri.

Podsetimo, Kosovo je danas proglašeno za 55. članicu UEFA, uprkos tome što Statut ove organizacije propisuje to da član može postati samo država koja je priznata od svih članova Ujedinjenih nacija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.