F1 - Užasne scene u Bahreinu, prekinuta trka, potom stigle ohrabrujuće vesti! (foto)

Izvor: Sportske.net, 29.Nov.2020, 17:46

F1 - Užasne scene u Bahreinu, prekinuta trka, potom stigle ohrabrujuće vesti! (foto)

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina prekinuta je danas već u prvom krugu zbog velikog incidenta, kada se zapalio bolid Hasa koji je vozio Roman Grožan.

Grožan je udario u zaštitnu ogradu kada se njegov bolid zapalio. Francuski vozač izašao je iz vozila i odmah su ga uveli u medicinsko vozilo pored staze. Redari su brzo ugasili požar, a bolid se slomio, iščupan je ceo zadnji kraj.

Na televizijskom snimku videlo se da Grožan otežano hoda i uz pomoć lekara >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i redara ušao je u ambulantna kola.

Trka je prekinuta, a vozači su otišli u boks.

Ekipa Has saopštila je potom da je njen vozač Roman Grožan dobro i da je zadobio lakše opekotine po rukama i zglobovima u incidentu u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina.

Has je to objavio na svom Tviter nalogu.

"Grožan je dobro. Ima lakše opekotine na rukama i zglobovima. Sada je na pregledima, svestan je. Čini se da je dobro, a spasilački tim je brzo reagovao. Redari i FIA su obavili sjajan posao. Bilo je strašno. Imali smo sreću u nesreći. Mislim da se izvukao", rekao je direktor Hasa Ginter Štajner, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

-

Beta/Brynn Lennon, Pool via AP

-

Mediji su preneli da je Grožan na putu za bolnicu, a pojedini spekulišu da je slomio rebra.

Incident se dogodilo u prvom krugu, kada je Grožan udario u zaštitnu ogradu, posle čega se njegov bolid zapalio. Francuski vozač je i pored velikog plamena ostao priseban i iskočio je iz zapaljenog bolida, kada su mu pomogli redari.

Vozači i članovi ekipa su u neverici iz boksova gledali snimke udesa i bili su izuzetno potreseni.

Redari i zaposleni u organizaciji čiste stazu i popravljaju ogradu, kako bi se trka nastavila. Na stazi su brojni radnici i bageri.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.