Debakl Mihine Sampdorije u ludom kolu!

Izvor: RTS, 13.Apr.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Debakl Mihine Sampdorije u "ludom" kolu!

Onome ko je u nedelju gledao italijansku ligu verovatno više nikada neće pasti na pamet da je ona dosadna. Festival golova širom "čizme" najteže je pao Sampdoriji, koja je kod kuće poražena od Intera sa 0:4. Verona, takođe na svom terenu, izgubila od Fjorentine rezultatom 3:5. Iguain "uništio" Lacio.

Fudbaleri Fjorentine i Intera zabeležili su ubedljive pobede u mečevima 33. kola italijanske Serije A i nastavili borbu za četvrto mesto na tabeli.

"Ljubičasti" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Firence su na gostovanju Veroni slavili sa 5:3, a dvostruki strelac za tim Vinćenca Montele bio je Alberto Akvilani.

Domaća ekipa od 69. minuta imala je igrača manje, pošto je crveni karton zaradio Marko Donadel.

Srpski reprezentativac Nenad Tomović odigrao je ceo meč za Fjorentinu, dok je Boško Janković proveo 90 minuta na klupi Đenove.

Sampdorija, koju trenira Siniša Mihajlović, pretrpela je na svom terenu ubedljiv poraz od Intera (0:4). Utakmicu u Đenovi obeležio je dvostruki strelac Mauro Ikardi, ali i crveni karton igraču Sampdorije Martinsu Ederu već u 19. minutu.

Veliku pobedu posle preokreta upisao je Torino koji je kod kuće bio bolji od Đenove sa 2:1. Gosti su poveli preko Alberta Đilardina u 89. minutu, ali je domaćin u naredna dva minuta golovima Ćira Imobilea i Alesija Ćerćija došao do bodova.

Fudbaleri Napolija na svom terenu su pobedili rimski Lacio sa 4:2, uz het-trik Gonzala Iguaina.

Fudbaleri Milana pobedili su na svom terenu Kataniju sa 1:0.

Milan je tako upisao četvrtu vezanu pobedu, čime je ekipa Klarensa Sedorfa tek pred kraj sezone zabeležila seriju dobrih rezultata i teoretski ostala u trci za peto mesto i plasman u Ligu Evrope.

Jedini gol na utakmici postigao je Rikardo Montolivo u 23. minutu. Katanija je od 78. minuta igrala sa desetoricom igrača, pošto je Fabijan Rinaudo dobio drugi žuti karton.

Poslednja utakmica 33. kola Serije A igraće se u ponedeljak, a sastaju se Udineze i Juventus. 

Rezultati:

Bolonja - Parma 1:1

Livorno - Kjevo 2:4

Napoli - Lacio 4:2

Sampdorija - Inter 0:4

Torino - Đenova 2:1

Verona - Fjorentina 3:5

Milan - Katanija 1:0 

Juče:

Roma - Atalanta 3:1

Sasuolo - Kaljari 1:1 

U ponedeljak:

Udineze - Juventus

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.