Čović: Zvezda nije državni projekat

Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2015, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Zvezda nije državni projekat

"Hvala i vladi i premijeru Vučiću, jer je pomogao, ne kao zvezdaš, nego kao osoba koja obavlja važnu funkciju, kao što je pomogao i Partizanu. Ne stidim se da kažem da je pomogao svima, ne samo večitim rivalima", naveo je prvi čovek crveno-belih

Košarkaši Crvene zvezde nedavno su osvajanjem titule prvaka Srbije završili jednu od najuspešnijih sezona u istoriji kluba. Crveno-beli su pre toga osvojili još dva trofeja, Jadransku ligu i Kup Radivoja Koraća, a prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << čovek Nebojša Čović kaže da je klub uprkos određenim problemima stabilan i na zdravim nogama.

On je rekao da su crveno-beli imali pomoć države, kao i najveći rival Partizan, ali i ostali klubovi.

“To je jedna od najglupljih konstatacija, a potvrda će stići kada iznesemo podatke. Hvala svima koji su pomogli, sponzorima, gradu Beogradu koliko je mogao kroz lestvice nagrađivanja. Hvala i vladi i premijeru Vučiću, jer je pomogao, ne kao zvezdaš, nego kao osoba koja obavlja važnu funkciju, kao što je pomogao i Partizanu. Ne stidim se da kažem da je pomogao svima, ne samo večitim rivalima. U Srbiji ne postoji sistem finansiranja. Resorni ministar Vanja Udovičić je postavio nove elemente, a na svima nama je da zajednički probamo da ih nadogradimo“, rekao je Čović za Novosti.

On je odbacio tvrdnje da je Zvezda privatni klub i da je cilj jasan, a to je privatizacija.

“Tokom jula i početkom avgusta nastavljamo reorganizaciju koju ćemo završiti i pre roka, dogovorenog sporazumom iz 2011. i UPPR iz 2012. Iskoristili smo, kao mnoge firme, mogućnosti koje pruža zakon. Sve je bilo transparentno i javno, a sad što neko ne želi da čita, ili neće da razume, to je druga stvar. Naš cilj je bio jasan, da do kraja ozdravimo Crvenu zvezdu, da se završi UPPR kako je pedviđeno pravosnažnim rešenjem suda i da se spremimo za privatizaciju kluba. Naglašavam, niti su FMP, Zvezda Telekom, niti Zvezda privatni klubovi, već su udruženja građana, što se da proveriti u APR“, naveo je Čović.

Prvi čovek crveno-belih kazao je da je klub isplanirao budžet za sledeću sezonu, a deo će da ode na saniranje starih dugova.

“Planirani je od 5 do 5,2 miliona evra, s tim da bi milion otišao na saniranje starih dugova, a 4 do 4,2 miliona bi bilo namenjeno za kompletan sistem Zvezde, od pionirske do seniorske selekcije, svih stručnih štabova, administraciju, medicinsko osoblje, mladi tim FMP u kome razigravamo igrače, putovanja. Ove sezone je bio 5,6 miliona, do čega je 3,6 bilo za aktuelne izdatke, a dva za stari dug“, objasnio je on.

Čović je dodao i da sa nekim ljudima iz Partizana ima korektan odnos i da ih izuzetno poštuje i ceni.

“Voleo bih da pojedinici u Partizanu poštuju Zvezdu koliko i ja poštujem njih. U istom smo poslu, ne samo dva najveća kluba, već i ostali. Neka na terenu pobedi bolji i treba da postoji to rivalstvo, ali takođe treba da budemo interesno vezani kada je u pitanju razvoj košarke, da se dogovaramo oko pristupa države sportu. Hvala Daniloviću, Šilobadu i Todoriću koji su iskreno čestitali Zvezdi osvajanje nacionalne i regionalne titule“, zaključio je Čović.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Čović: Zvezda nije državni projekat

Izvor: B92, 02.Jul.2015, 09:42

Prvi čovek Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović rekao je u intervjuu za Večernje novosti da njegov klub nije državni projekat, te najavio budžet od 5 mil. evra...Zvezda iza sebe ima jednu od najuspešnijih sezona u istoriji, osvojenu triplu krunu i plasman u Evroligu, a ulazi u poslednju godinu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.