Izvor: MozzartSport.com, 15.Avg.2020, 17:03

Budi šampion kao niko pre

Još dva koraka do cilja

Svet plače za Barselonom, divi se Bajernu i nada se da bi za osam dana mogao da ugleda najbolji tim Lige šampiona svih vremena! U tom slučaju neće biti polemike o estetici, ni o uticaju na fudbal, pa ni poređenju sa ostalim velikanima. Ostaće samo brojevi da objasne, ako nekome dosad nije jasno, funkcionisanje mašine iz Minhena.

Za slučaj da u polufinalu savladaju boljeg iz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << susreta Mančester Siti – Lion, a u finalu pobednika duela Pari Sen Žermen – Lajpcig, Bavarci će postati jedina ekipa u istoriji fudbala koja je Ligu šampiona osvojila zabeleživši sve pobede. Skoro tri decenije postoji elitni evropski kup u ovom formatu i još se nije desilo da vidimo ž dominaciju kao u izvedbi sastava Hansa Ditera Flika.

Posle poniženja Barselone, Nemci su (p)ostali prvi favorit za osvajanje „ušatog pehara“. Način kako su stigli na preposlednji stepenik do trona je impresivan: grupu su završili sa svih šest pobeda, a surovost pokazali i u nokaut fazi. Protiv Crvene zvezde 3:0 i 6:0, u sudarima sa Olimpijakosom 3:2 i 2:0, kad su naišli na Totenhem usledile su još brutalnije partije (7:2, 3:1), poigravanje sa Čelsijem (3:0, 4:1) i masakr Katalonaca (8:2).

Da bi se ubudeće pisalo „niko nikad kao Bajern“ potrebno je preskočiti još dve prepreke u Lisabonu. Desi li se, eto Bavaraca u istorijskim almanasima, pošto se od osnivanja Lige šampiona (1991/92) nije desilo da jedan tim tako dominantno stigne do krune. Da pobedi apsolutno sve utakmice. Menjao se u međuvremenu nekoliko puta format takmičenja i još se čeka ekipa dovoljno moćna da sve druge bukvalno oduči od fudbala.

Iako je pojedinima malo nedostajalo.

Bez poraza su prvaci Evrope postajali Marselj (1993), Milan (1994), Ajaks (1995), Mančester (1999, 2008) i Barselona (2006). Čak i Real sa četiri titule u poslednjih šest izdanja nije bio ovako ubedljiv. Uvek bi mu se potkrao makar jedan kiks.

Štaviše, sam Bajern se pod vođstvom Jupa Hajneksa se 2013. godine – kad je poslednji put osvojio Ligu šampiona – okliznuo u grupi protiv BATE Borisova, a u osmini finala mu je poraz naneo Arsenal. Flikov za poraz ne zna.

I ako ga ne pretrpei naredne sedmice postaće prvi tim od Barselone 2015. koji je sezonu pečatirao triplom krunom. Kako igra – zaslužio je.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gvardiola bez Silvi i levih bekova, šansa za mladog Španca, Lion bez najboljeg napadača, koga će dočekati Bajern? (foto)

Izvor: Sportske.net, 15.Avg.2020

Večeras je na programu poslednji meč četvrtfinala...Pari sen Žermen i Lajpcig će se sastati u jednom polufinalu, zasad znamo da je u drugom minhenski Bajern, koji je sinoć demolirao Barselonu...Bavarci će se sastati sa boljim iz duela Mančester sitija i Olimpik Liona, "Građani" su prethodno...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.