Borovčanin odbranio titulu

Izvor: Studio B, 05.Maj.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borovčanin odbranio titulu

Srpski bokser Nenad Borovčanin odbranio je titulu WBO prvaka Evrope u kruzer kategoriji, pošto je u Loznici pobedio Nemca turskog porekla Varola Vekioglua.

Borovčanin je tehničkim nokautom u šestoj rundi došao do 30. pobede u karijeri i tako opravdao dobro poznati moto "poraz nije opcija".

Posle početnog odmeravanja snaga, srpski borac je prvi došao do prednosti u finišu druge runde kada je serijom udarca uspeo da uzdrma Vekioglua. Borovčanin je iskusno boksovao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kontra gardom držao je protivnika na odstojanju i u nastavku meča nastavio da dominira.

"Vekioglu je poznat kao jak udarač i nokauter. Bio sam oprezan, čekao sam ga i posle četvrte runde osetio da su mu udarci bili sve slabiji. U jednom trenutku uspeo sam da mu izbijem vazduh i to je bio znak da krenem u napad", rekao je sprski bokser posle meča.

Borovčanin je drugi put u karijeri odbranio WBO tron, pošto je u decembru prošle godine u Novom Sadu tehničkim nokautom savladao Nemca Larsa Buholca.

Srpski bokser je titulu osvojio u junu prošle godine u Banjaluci protiv Bugarina Konstantina Semerdžijeva.

Sledeće godine napadam svetsku titulu

Najbolji srpski bokser i šampion Evrope u kruzer kategoriji u WBO verziji Nenad Borovčanin izjavio je da želi da napreduje i sledeće godine napadne svetsku titulu.

"Zadovoljan sam pobedom, osećao sam veliki pritisak pre ulaska u ring, jer sam boksovao u rodnom gradu. Bilo je toplo, zbog reflektora i velikog broja ljudi, ali dobrom taktikom sam izmorio protivnika i trijumfovao. Trenutno sam osmi na rang listi, želja mi je da napredujem, budem izazivač broj jedan kako bi imao bolje uslove u pregovorima za svetsku titulu koja je u planu naredne godine", rekao je Tanjugu Borovčanin.

Borovčanin je u drugoj rundi načeo Nemca i do prekida meča bio dominantan i bolji rival. "Nisam bio isprovociran, udario sam ga u stomak i glavu i znao sam da je to znak da krenem u napad. Otvorenije sam ušao u duele i ispostavilo se da je to bio pravi potez, jer ne znam da li bi mi se slična šansa ukazala kasnije", rekao je Borovčanin. Srpski bokser nije mogao, a da ne pohvali atmosferu u dvorani "Lagator" i navijanje Lozničana.

"Posebno sam ponosan na publiku, jer je aplaudirala prilikom intoniranja nemačke himne. Pokazali su da poštuju mog protivnika, samim tim i mene i ovo je novina kada je navijanje u pitanju. Drago mi je da sam 30. pobedu ostvario u Loznici, koja je u petak izgledala kao Las Vegas", rekao je Borovčanin.

On je dodao da će narednih nekoliko dana ostati u rodnom gradu i nastaviti sa pripremama, jer ga 1. novembra očekuje novi termin za odbranu titule. Borovčanin je titulu u WBO verziji osvojio u junu prošle godine u Banjaluci protiv Bugarina Konstantina Semerdžijeva, a tron je odbranio u decembru u Novom Sadu kada je tehničkim nokautom savladao Nemca Larsa Buholca.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.