Barsa ponovo na vrhu

Izvor: B92, 29.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa ponovo na vrhu



Fudbaleri Barselone pobedili su na Kamp Nou Levante 1:0, i tako se nakon samo dva sata vratili na vrh španske Primere. U poslednjoj utakmici 32. kola Primere Bilbao na San Mamesu dočekuje Real Madrid (B92 21h).

Barsa je na ovoj utakmici morala da pobedi kako bi se vratila na vrh tabele, dok su Levanteu bodovi bili neophodni za beg iz zone ispadanja.

Ekipa Franka Rajkarda je utakmicu otvorila dosta loše, pa je prva izglednija situacija koja je viđena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio gol u 29. minutu. Mesi je poslao dijagonalu u kazneni prostor koja se odbila od Ronaldinja i Ćavija ka golu, Molina je odbranio, ali Samjuel Eto natrčava i postiže gol pored nemoćnog golmana Levantea za 1:0. U nastavku prvog dela viđena je igra slična onoj pre gola, pa je na odmoru bilo 1:0 za Barsu.

U drugom poluvremenu viđena je slična slika – Barselona je imala mnogo više loptu u nogama, ali bez mnogo pravih šansi. U 49. minutu Ronaldinjo je iz sjajnog voleja pokušao da savlada Molinu, koji je ipak uspeo da izbaci loptu u korner.

Pravo je čudo kako Barsa u 55. minutu nije duplirala prednost. Ćavi je poslao odličnu loptu ka Etou koji izlazi sam ispred golmana Levantea i šutira, ali je Molina odlično odbranio. U nastavku akcije lopta je došla do Mesija koji ulazi u kazneni prostor sa desne strane i odlično pronalazi Ronaldinja koji sa 6-7 metara šutira neometan, ali je Molina ponovo odličan.

Kazna je vrlo lako mogla da stigne u drugom minutu zaustavnog vremena. Etijen je nakon jednog centaršuta glavom vratio loptu na peterac, gde je bio Kapo koji ipak na volšeban način neuspeva da ubaci loptu u prazan gol, pa je na kraju ostalo minimalnih 1:0.

Barsa se tako vratila na čelo i ima 62 boda, jedan više od Sevilje, a Levante je ostao na deobi 17. mesta sa Seltom i ima 30 bodova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.