Bajern se okliznuo u Bilefeldu

Izvor: B92, 13.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern se okliznuo u Bilefeldu



Fudbaleri Bajerna iz Minhena propustili su priliku da ponovo steknu tri boda prednosti u odnosu na Šalke posle 21. kola Bundeslige. Na gostovanju u Bilefeldu Bavarci su doživeli neočekivan poraz od Arminije 3:1, prvi posle 9 mečeva u nacionalnom šampionatu.

Najzaslužniji za senzacionalnu pobedu Arminije bio je dvostruki strelac, Delron Bakli. Južnoafrički reprezentativac Olivera Kana savladao je oba puta u drugom poluvremenu, a prednost domaćinu doneo je Masimiliano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Porcelo u 23. minutu. Bio je to prvi gol koji je Bajern primio u 2005. godini na zvaničnim mečevima.

Tri minuta kasnije udarac glavom napadača Bajerna Peruanca Paola Gerera bio je zamalo neprecizan. Do kraja prvog poluvremena promene rezultata nije bilo, ali je malo nedostajalo da Arminija ostane sa igračem manje.

Naime, igrač domaćih Fatmir Vata udario je laktom francuskog internaconalca Vilija Sanjola koji je ostao da leži na zemlji. Glavni sudija ipak nije primetio ovaj detalj i Arminija je na odmor otišla sa golom prednosti, ali i sa istim brojem igrača na terenu kao i rival.

Bajern je prema očekivanju ofanzivno počeo drugo poluvreme, ali je istovremeno ostavio dosta prostora igračima Arminije za kontranapade. Brzonogi Bakli upravo je iskoristio jednu od takvih prilika i posle gola u 61. minutu bilo je jasno da je na pomolu senzacija. Tračak nade za navijače Bajerna pojavio se u 80. minutu posle sjajnog gola koji je iz slobodnog udarca postigao Lusio. Medjutim ovo je bio dan koji je pripadao Bakliju.

Tri minuta kasnije lopta je posle njegovog udarca prošla kroz noge Oliveru Kanu i po treći put je završila iza njegovih leđa. Veliko slavlje igrača i navijača Arminije moglo je da počne, jer je klub iz Bilefelda osvojio izuzetno važne bodove u borbi za opstanak.

U drugom meču u nedelju nije bilo iznenađenja. Bajer iz Leverkuzena iskoristio je prednost domaćeg terena u meču sa Majncom i pobedio je sa 2:0.

Gosti su odlolevali pritisku Bajera do 64. minuta, a onda je Pol Frejer odličnim individualnim potezom postigao vodeći gol za farmaceute. Pet minuta kasnije trijumf je potvdio Poljak Jacek Kžinovjek.

Osvajanjem tri boda Bajer se probio na peto mesto na tabeli i ima samo dva boda manje od trećeplasiranog Verdera i pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.