Arsenal pobedio, vratio se Leman

Izvor: B92, 10.Apr.2011, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal pobedio, vratio se Leman

U jedina dva nedeljna meča 32. kola Premijer lige pobede su ostvarili Arsenal i Aston Vila.

"Tobdžije" su sa 3:1 lagano slavili u Blekpulu u meču koji je obeležio povratak veteran Jensa Lemana na gol.

Aston Vila je golom Džejmsa Kolinsa sa 1:0 savladala Njukasl. Poslednji meč kola igra se u ponedeljak kada je na program derbi Liverpul - Mančester Siti.

Arsenal je iskoristio ofanzivnu igru Blekpula u prvom poluvremenu i sa dve odlične akcije rešio meč. Poveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u 18. minutu kada je Abu Diabi iskoristio sjajno dodavanje Van Persija sa leve strane, a već u 21. bilo je 2:0 pošto je Vilšir asistirao Emanuelu Ebueu.

Domaći tim smanjio je rezultat golom Tejlora-Flečera u 52. minut, a trijumf londonskom timu potvrdio je Holanđanin Van Persi 15 minuta pre kraja posle proigravanja Tia Volokta.

Iskusni nemački golman Leman u nedelju je prvi put branio u dresu Arsenala, nakon što se iznenada vratio na teren posle penzionisanja krajem prošle sezone.

Prvi čuvar mreže Arsenala Manuel Almunija povredio je koleno neposredno pred početak meča, pa je trener Arsen Venger šansu ukazao 41-godišnjem Nemcu. Leman nije igrao za Arsenal od 2008. godine, a u martu se priključio bivšem klubu na poziv Vengera, nakon što su se povredili Vojćeh Ščesni i Lukas Fabijanski.

Profesionalnu karijeru Leman je započeo 1989. godine u Šalkeu, u drugoj nemačkoj ligi, a kopačke je okačio "o klin" braneći boje Štutgarta. Nastupao je još za Milan, a najveće uspehe doživeo je braneći za Borusiju iz Dortmunda i londonski Arsenal. U dresu nacionalne reprezentacije Leman je odigrao 61 utakmicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.